Om bloggen

Bag om bloggen

I efteråret 2009 flyttede min mand, Jacob, og jeg til et husmandssted i Holbæk. Vi har begge boet i Storkøbenhavn hele vores liv og ønskede at komme ud hvor der er lidt mere himmel.

Jeg har altid været glad for dyr og håndarbejde i alle afskygninger og holder meget af at lave mad helt fra bunden med dugfriske råvarer.

Jacob har været FDF’er da han var lille, holdt til på træværksteder og skruet bil hele sin ungdom og et af hans store ønsker er at få en opvarmet garage hvor han kan skrue på en gammel Mazda RX-7’er.

Hvis jeg står som 3. person i indlæggene er det fordi det er Jacob der skriver.

Jeg har i mange år drømt om at være selvforsynende, med mad og håndværk, efter jeg stødte på John Seymours bog om selvforsyning, på en ferie i England 2005. Det er min absolut yndlingsbog og den har uden tvivl ændret mit livssyn. Det var som at få nøglen til hvordan de simple ting i livet hænger sammen og jeg holder stadig af at sidde og bladre i den og dagdrømme.

Der er bare nogle ting man ikke tænker over hvordan det hænger sammen eller hvordan det er blevet lavet, og når man får nøglen til det, bliver man mange gange overrasket over hvor simpelt det er og at man faktisk selv kan lave det med få midler. Og så er det sjovt, når man først har gjort det nogle gange, at man så kan videreudvikle det, så det bliver skræddersyet til ens behov.

Formål med bloggen

Bloggen startede ud med at skulle være en faglig dagbog til notater og billeder, så vi kunne huske tilbage på starten af vores byggeri samt hvornår det nu var tid til at lægge kartofler eller så gulerødder.

Jeg har brugt den utroligt meget som opslagsværk, og er utroligt glad for de ting jeg har fået noteret med diverse etiketter, så det er nemt at finde igen.

Det er selvfølgeligt muligt at slå det meste op på nettet i dag, men det er ikke altid, der står hvorfor det kan være en fordel at så i april i stedet for maj, selvom begge er muligt. Så er det rart at have ens egne notater, så man kan huske om man havde besluttet sig for at gøre det samme næste år eller justere lidt på noget.

Det handler om at finde de rytmer der passer bedst til én selv, men jeg synes det er en udfordring at huske det hele når man er ny hus- og haveejer. Men jeg kan mærke allerede nu, at det bliver nemmere med tiden.

Efterhånden udviklede det sig også til en lille opskriftsside, med nogle af de bedste opskrifter jeg har eller ny-opfundne som viste sig at blive en succes. Det er meget anvendeligt, både når jeg står i køkkenet (mit eget eller andres) eller når jeg er ude og handle, så kan jeg lige slå op på telefonen, så jeg har det hele med mig, hvor jeg nu skal bruge det.

Hvad jeg ikke vidste og som er kommet meget bag på mig, er at der faktisk er andre end os, der gider at læse hvad vi skriver! For de fleste ting jeg skriver om er førstegangserfaringer eller viden jeg lige har opnået ved at google rundt eller læst en bunke bøger fra biblioteket.

Jeg elsker vidensdeling og er virkelig taknemmelig for at I har lyst til at komme med indspark og kommentarer til indlæggene, så tak for det!

Didde, April 2012

2 Replies to “Om bloggen”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.