Første skoledag

I går var min første dag i biskole.
Kurset er delt ind i teori og praktik, hvor de 4 første gange er teori om bisamfund, anatomi, osv.
Fra maj af skal vi så i skolebigården og lære at håndtere bierne og passe dem gennem sommeren en gang om ugen.

Jeg tror vi var 20 deltagere, hvor jeg nok var den yngste, men der var næsten ligefordelt med kønnene, hvor jeg troede mere det var noget mænd interesserede sig for. Så det er positivt er jeg ikke er den eneste kvinde

Jeg synes det er meget fascinerende at alle bierne har deres faste roller som skifter gennem deres korte liv, jeg mener det var noget i retningen af 40 uger, undtagen dem som overvintre, de lever længere.

Der altid en droning som lægger æg som befrugtes af dronerne, som er hannerne. Der er ca 500 droner i et bo og det eneste formål med dem er at de skal befrugte, de kan ikke stikke og de samler heller ikke honning, rydder op eller passer på boet. Når de pupper kan de ikke spise og skal mades og forkæles af arbejderbierne… Rigtige mandfolk!
Der er ca 50.000-60.000 arbejderbier i et samfund, som alle har deres rolle.
De første par dage er de rengøringsbier, så bliver de ammebier, så var det vist oprydningsbier som modtager honning, derefter vagtbier hvor de udvikler deres gift og så skal de ud og hente honning!

Til forskel fra hvepsen har bier modhager på deres brod som gør at broden bliver siddende i huden, hvor hvepsen ingen modhager har og derfor kan flyve videre. Hvis bier stikker hvepse sidder de ikke fast, da det er vores hud der får dem til at hænge fast.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.