Årets chilisorter

Jamaician Bell 
Frugten er klokkeformet, som umoden grøn med smag af æble og stjernefrugt, senere rød med duft af blomster, kaldes også bispehat. Rigtbærende samt kuldetolerant plante. Frugten kan tørres og syltes.
Styrke 3.
Chechoslovakian Black 
Umoden er chilien blank sort med mild valnøddesmag. Den modner til mørk rød med aroma af solbær/brombær og lime. Planten har grøn violette stængler med violette blomster. Modner fra september til november Chilien er mild til middelstærk og kan anvendes fersk i salater og sovse. Rigtbærende sort.
Styrke 3.
Aji Amarillo Lysgule og senere orange frugter. Frisk frugtsmag, saftig. Sorten er meget tidlig. Kan dyrkes ude og inde. 
Styrke 3
Golden Cayenne Gyldengul. Aroma som melon. Tidligt modne frugter Rimeligt stort udbytte. Kan tørres, og stødes til pulver, syltes eller fryses. Højde i plantesæk og i krukke ca. 50 cm.
Styrke 4
 
Aji Benito 
40 cm høj plante , fin og let i løvet, med 6 cm lange frugter, lysgrønne og senere røde. En meget tidlig sort med et stort udbytte. Frugtens aroma er melon, solbær og mango smag. Den er meget aromatisk som er typisk for baccatum artsgruppen.
Styrke 5
Early Jalapeno
Grøn til rød 7-8 cm lang frugt. Frugtagtig smag, knasende som et æble hvor skallen næsten ikke smages. Bruges til alt, sovse, indbagt, gryderet, bagning. Røget og tørret kaldes Jalapeno chibotle. Aroma som æble og hokaido græskar. Jalapeno early er en speciel tidlig Jalapeno sort til Nordiske forhold med større udbytte.
Bliver henholdsvis 50 og 40 cm i plantesæk og krukke.

Styrke 5

Toftegaards Citronchili
 
Frugten er 7 cm lang. Først grøn med æblearoma, siden gul med citrus, solbær, nektarin aroma. Perfekt til fisk, skaldyr, grøntsager eller som syltet tilbehør m.m. Meget stærk men utrolig delikat. Højt udbytte og en frodig plante.
120 cm i en plantesæk og kun 50 cm i krukke.
Styrke 6
Rocoto Canario Orange 7 cm frugt – lilla blomster og orange frugter. Sprød og saftig som moden med aroma som æble og sukkerærter. Er lidt sen til at modne. 40-60 cm høj i krukke, 1.5 meter dyrket frit i jorden. Ikke så stort høstudbytte
Styrke 6
Black Pearl Sortbladet chili med sorte runde frugter der bliver røde, planten er grønlig til at starte med men bliver sort ved meget sol. Planten bliver 40-50 cm høj og 30 cm bred og busket.
Styrke 7
Cumari 
Rund frugt umoden grøn, moden gul. Planten har opretstående gule frugter ved modenhed. Buketform i krukke. Mangoduft og smag. Bliver 30 til 40 cm i krukke og 60 i plantesæk.  
Kæmpe udbytte og en frodig plante.
Styrke 9

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.