Bo til vilde bier

Vi har en del æbletræer og andre frugter som skal bestøves og derfor er vi interesseret i at holde bierne til. Indtil videre har det ikke set ud til at være et problem, men man kan ligeså godt være forebyggende og det gør jo ikke noget at de lige bestøver en ekstra jordbærblomst.

I bogen “Frugt og bær” udguvet af Landbrugsforlaget (ISBN 978-87-7470-952-7) fandt jeg lidt inspiration til boer man kan lave for at tillokke de vilde bier, hvis man nu ikke lige har mulighed/lyst til at blive biavler.
Huller i gammel stub
HVis man har nogle gamle stubbe stående kan man bore 20 cm dybe huller i forskellige diameter fra 3-15 mm med minimum 2 cm afstand.
Hullerne skal laves mod syd og der skal skærmes af for regn. Det er en nem og hurtig måde at få lavet nogle steder til bier, men også mariehøns (som tager bladlus).

Plantage bibo

For at få nogle boliger ud i nærheden af det man vil have bestøvet, kan man tage nogle plastikrør på 20 cm i længden (10-20 cm i diameter) og fylde dem med hule bambus og tagrør.De skal hænges op i 1,5 m højde på stolper i plantagen.

Bipotte
Da 70 % af vilde bier bygger bolig i jorden er det også en god ide at lave nogle jordboliger.
Man kan tage en lerpotte og fylde med mos og grave den omvendt ned i jorden så bunden rager lidt op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.