3. teoriaften i biskolen

Jeg var desværre syg i sidste uge, men i denne uge var jeg på benene igen og var i skole i skurvognen i Andelsbyen.

Vi lærte lidt om Varroamiden i går aftes og hvordan den skal bekæmpes.
Varroamiden kravler ind i en celle lige inden den bliver forseglet, altså når ægget har udviklet sig til en larve som er blevet stor. Men der er forskel på hvor længe en arbejderbi, dronning og drone udvikler sig. En dronning er udviklet på 16 dage, en arbejderbi på 21 dage og en drone tager 24 dage at udvikle sig.
Varroamiden vælger derfor helst en drone, så en måde at holde den nede på er at indsætte dronetavler og fjerne et felt hver 7. dag (tavle med 3 felter) eller hver 10.dag (tavle med 2 felter).
Varroamiden går ind i cellen og lægger æg og den første der klækkes er en han og de 2 næste er hunner som alle når at udvikle og parre sig inden bien kravler ud. Så det kan blive til temmelig mange varroamider.
Udover dette, behandler man med myresyre, hvor man indsætter en holder i staden der står og damper af + man behandler med oxalsyre som sprøjtes mellem tavlerne. Disse 2 behandlinger gøres kun 1 gang hver.

Hvis man bliver stukket af en bi vil broden som bekendt hænge tilbage og bien dør. Men giften kommer ikke ind i på en gang, den siver/pumper ind. Så når man skal have brodden ud, skal man skubbe den ud og ikke tage den med 2 fingre, som man ville tage en ært, så klemmer man bare den sidste gift ind.

I følge loven skal alle bier synes når de skifter ejer/matrikel af en kyndig biavler fra Dansk Biavler forening. Dvs. at hvis man har vandrebier, hvor man flytter stadet afhængig af hvor blomsterne blomstrer, skal de synes ved hver flytning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.