Biskolegården – uge 18

I går var det meningen at vi skulle kigge lidt mere på bierne og ynglen, men det var ret koldt (10-15 grader) så vi nøjedes med at sætte voksplader i der hvor der var behov samt Dronetavler til bekæmpelse af Varroamiden.

En af de stader vi kiggede på havde lavet én dronningecelle, som ved en fejl blev ødelagt, så staden har højst sandsynligvis ingen dronning eller æg til at lave en dronning.
Der blev fjernet 2 tavler hvor bierne havde tømt bugen på og næste gang vil der blive sat en yngeltavle i fra et andet bo hvis der ikke er kommet en ny dronning eller den gamle dukker op.

Det er faktisk rimelig nemt at holde en flok kørende da de selv beslutter om et æg skal blive til en dronning hvis de mangler en, det skal bare besluttes inden larvestadiet, så vidt jeg husker ellers er det når de forpupper sig.
Forskellen på et æg der bliver til en arbejder og en dronning, er at dronningægget vil blive fodret med gelé royal som er en hvidlig creme. Når larven blive forpuppet stikker cellen et godt stykke ud fra tavlen, så det er tydeligt at se det er en dronningecelle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.