Vilde blåbær fra Silkeborg

I påsken tog min kollega nogle blåbærplanter med hjem til mig fra hendes sommerhus som ligger ud til vandet ved Silkeborg. Hun gravede et par stykker op med rod som har stået i en sort sæk i en papkasse i 2 ugers tid før jeg fik dem med hjem, men de har klaret sig fint og har nu sat blomst.
Der var en der ikke kom op med jord men har holdt sig fugtig og den har jeg gravet ned og den ser ud til at den skal til at sætte blade nu, så den har overlevet men sætter nok ikke blomster i år. Men der er i hvert fald 2 med blomster så forhåbentlig er fremmedbestøvningen sikret.
Vi har masser af bier så jeg regner med de finder frem til blåbærene, da de er sat i skyggen under nogle graner, da min kollega fortalte mig at der var flest bær på dem i skygge.
Det giver også god mening da de vilde blåbær er en skovbundsplante som holder af skygge, fugtighed og lav næring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.