Sukkerdannelse i solbær og vin

På bibliotek.dk kan man jo nærmest finde alt! Det er fantastisk at almindelige mennesker som ikke studerer stadig kan låne fra universiternes biblioteker.
Jeg faldt over denne afhandling den anden dag og har nu fået den hjem på mit eget bibliotek til fjernlån:
Sugar accumulation in ripening fruits of black currant and grapevine : transpiration, anatomy and pressure flow / Anna Johansson & Anders Kay Gormsen

Det er en afhandling der er lavet på Pometet i Tåstrup, så den omhandler altså danske forhold, og det er ikke bare en liste over sorter og hvornår man skal plante dem, vande dem og plukke dem.
Den er temmelig udfordrende at læse, især da jeg ikke fulgte så godt med i biologi i gymnasiet, men den er godt inddelt, så jeg tager lidt af gangen og tygger på det.
Der er 5-6 hypoteser, hvor dem jeg finder interessante er omhandler:

 • Om afløvning (defoliation) af solbær har den samme effekt på sukkerdannelse i solbær som det har vist sig ved vin.
 • Om  mikroklimaet omkring frugten bliver påvirket af forskellige ting

Så er der også noget med transport i noget der hedder ‘phloem’, som jeg ikke helt har forstået, men det kan være det kommer.

0 Replies to “Sukkerdannelse i solbær og vin”

 1. Hej Didde
  Phloemet er årer der transportere sukker i planter. Hvis du stadig er interesseret i området, så er du velkommen til at kontakte mig så giver jeg gerne en forklaring 🙂
  MVH
  Anders Kay Gormsen

 2. Hold da fest, det er jo forfatteren selv! Sikke en ære at du har kigget forbi på min blog, jeg troede faktisk ikke der ar andre der så den end min mand og jeg.
  Jeg nåede desværre ikke så langt med den da den skulle afleveres efter en måned, men jeg har bestilt den igen, så kan jeg lige samle lidt spørgsmål til dig:)

  Tak fordi du kontaktede mig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.