Solsikker

Jeg såede en masse solsikker i går. Jeg har løbende såede solsikker den sidste måned, hvis ikke mere og nogle af dem er også begyndt at dukke op.
Jeg såede hele den ene side til af køkkenhaven i går, rundt om en gammel stub samt ude mod vejen.
Jeg har bare købt en sæk solsikkefrø til fuglene i haven og sået dem. Min svigerinde gjorde det sidste år ud til deres vej i håb om store flotte solsikker men de var alle sammen små, så det satser jeg på de her også er, ellers kan vi ikke se noget ud at vinduerne senere på året 🙂

Jeg havde sået nogle solsikker på min forældres gård da vi udplantede solbær d. 1.april, hvor jeg så kimbladene var kommet i weekenden, så jeg tænker det er den optimale tid at så solsikker, så jeg må tidligere ud næste år.

Jeg har sået høje og lave, røde og gule og jeg regner med de alle krydser og så har jeg et godt mix af frø til næste år + frø til vildtfuglene og hønsene samt nogle til at lave lidt olie af.

Gad vide om man kan får nøgenfrøssolsikker? Så kan man putte frøene direkte i maden uden at skulle pille skallerne af.

26/05/2010: I aftes sloges jeg med gråspurvene som gravede frøene op, selvom jeg havde dækket dem godt til med jord og stampet på dem! Jeg har nu lagt rabarberblade over dem, så håber jeg på der var lidt frø tilovers i jorden som bliver til noget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.