Vinstokke

Så blev der sat flere vinstokke på min fars gård, det var primært Solaris, men der var også nogle Ortega og lidt prøvesorter, Ruländer (Pinot Gris), Weissburgunder (Pinot Blanc), Muscat Bleu samt Siegerriebe.
Følgende blev sat, talt fra midterstien længst væk:
1. række: Solaris
2. række: Solaris
3. række: 6 x Solaris – 9 x Ortega – 3 x Muscat Bleu – 1 x Siegerriebe

4. række: 2 x Weissburgunder – 1 x Ruländer

Jeg har selv fået 3 x Solaris, 1 x Ortega, 1 x Siegerrebe og 1 x Muscat Bleu med hjem og de skal plantes så snart jeg finder et sted til dem.
Solaris er en grøn drue som skulle kunne få et meget højt sukkerindhold her i Danmark, så man faktisk skal fortynde den hvis den skal bruges til vin. Jeg har planer om at bruge saften til at søde og give ekstra smag til sylt og saft.
Modner tidligt.
Ortega er en grøn drue som også skulle kunne få en god sødme, men er mere modtagelig overfor sygdomme end Solaris. 
Modner i starten af oktober.
Muscat Bleu er en blå drue som skulle have en markant muskatsmag og modner i september-oktober.
Siegerrebe er en blanding mellem en grøn og en rød drue.


Grundstammerne der er brugt har forskellige indflydelse på vinen, den kan f.eks. hæmme vækst, fremme modningstidspunktet, bedre vækst ved kalket/sur/tør/våd/muldet/leret jord.
De grundstammer der er brugt er 125AA, SO4 og 161-49. De kan alle bruges til alle jorder, men nogle af dem skulle være lidt bedre til specielle forhold.

125AA er speciel god til kalkholdig, tung dårlig drænet jord eller tør, stenet og mager jord.
SO4 kan bruges til våd jord, og er specielt egnet til frugtbar jord, som ikke tørrer helt ud. Ikke så kraftig vækst som 125AA, men stadig kraftig. Fremmer frugtmodning og udvikling.
161-49 har ikke så kraftig vækst og egner sig derfor til kraftig voksende sorter, f.eks. Rondo. Fremmer modning, udvikling og frugtsætning, men bryder sig hverken om for våd eller for tør jod.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.