Høst af løg og hvidløg

I går gravede jeg de første løg op til tørring og opbevaring til de næste par måneder.
Ingen af løgene har nået nogen optimal størrelse, men det har nærmest ikke regnet indtil høsten og jeg har ikke været god til at luge ukrudt, så de har ikke haft optimale vilkår, så jeg regnede heller ikke med meget.
Sået løg
Alt hvad jeg har sået af løg har ikke engang opnået sætteløgsstørrelse, så det går jeg nok ikke videre med, med mindre jeg tager mig sammen næste år og får vandet i de tørre perioder.
Men løgene gemmer jer og sætter til næste år.
En ulempe jeg ikke havde tænkt på omkring sætteløg og sået løg, er at man sår tidligere end man sætter, så man luger dermed mere og det er sværere at luge imellem noget der ligner græsstrå som de såede gør, hvorimod de satte får store og kraftige stængler med det samme.
Nedenunder ses udbyttet af gule løg og rødløg jeg såede.

Skalotteløg
Disse løg blev sat den 13. april og sætteløgene blev købt i Bauhaus. De var lidt dyre, men jeg synes de er nemmere at bruge i køkkenet, fordi de har tynde vægge så man kan hakke dem meget fint.
Alle stikløgene havde delt sig i 2-4 løg, så man får altså mere end et løg pr. sætteløg man sætter. Det er jo ikke dårligt! Jeg vil gemme de mindste af løgene til sætteløg til næste år.
Det eneste jeg kunne ønske mig, er at de var mere aflange i stedet for kuglerunde, det er nemmere at skære aflange løg end runde.
Alm. kepaløg eller gule løg
De kommer også af sætteløg fra Bauhaus, men er noget billigere. Men jeg synes at der er flere her, der ikke kom op end ved skalotteløgene.
Til min store overraskelse er disse løg blevet meget aflange, de ligner mest af alt bananløg, men de var dyrere så jeg tror bare at det er fordi de ikke er vokset nok.
Men fine er de og en god størrelse til os der ikke har brug for kæmpelæg, jeg synes det er så irriterinde at have halve løg liggende i køleskabet. Jeg glemmer dem altid.
Hvidløg
Jeg har høstet Tyrke hvidløgene der blev sat den 22. november og de er noget mindre end jeg havde regnet med, de er ca. på størrelse med de hvidløg man køber i net, men de originale jeg har sat kunne jeg ikke lukke hånden omkring. Men de er stort set alle kommet.

Men de har sat små yngleløg på skaftet, jeg troede ellers de kom oppe i toppen, men her sidder de nederst på skaftet, ca. 10-15 cm over jorden.
Yngleløgene svømmer nu rundt i en olivenolie 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.