Dansk vindag 2010

I dag afholdes der “Dansk vindag” hvor danske vingårde over helelandet holder åbent hus.
Det afholdes hvert år, den anden lørdag i september, men jeg har set at nogle af de større vingårde også holder åbent om søndagen.
På hjemmesiden for “Foreningen af danske vinavlere”, kan man se hvilke vingårde der holder åbent, men desværre ikke hvornår, for det kan godt variere. Vi havde valgt at besøge Glim vinmarker i Roskilde og Hedelands vin terrasser. Hedelands vinterrasser ejes af et laug og der var 2 medlemmer som man kunne besøge i år, så vi indtastede den enes adresse, men de var ikke hjemme så vi kørte rundt i ½ time for at finde vinterrasserne uden held… 
Men vi fik besøgt Torben i Roskilde som så har Glim vinmarker, og det var fantastisk!
Torben viste os rundt og vi fik en lang og meget udbytterig samtale om vinproduktion. Han havde også et blad fra foreningen vi fik med hjem så man faktisk kunne se hvad man fik for pengene, for det har ellers virket lidt skjult.
Det er super at møde andre mennesker der deler samme interesse og er villig til at dele ud af deres erfaringer, så får man lyst til at dele videre ud til andre.

“Vinpressen”, som foreningens blad hedder, er meget mere teknisk end jeg havde regnet med, hvilket jeg er glad for, da man fornemmer at det er noget folk nørder med og går op i med hud og hår. Jeg synes det virker meget interessant, men det er jo også meget i forskningens tegn, hvorimod f.eks. kaninavlerforeningens blad mere er udstillingsresultater. Men der er også mere at granske i med vin end der er med kaniner, for det er jo (næsten) nyt for Danmark.
Det er ikke kun forskning der er også artikler om hvordan man i det hele taget har vin, og 1 gang om året kan man indsende resultater af årets høst og så får man en rapport hvor man kan sammenligne sig med andre der har sendt ind.

Men 400 kr er også en pris for 4 blade + høstnummer, det blad jeg fik var på 26 sider og der var en del halvside reklamer… Så jeg ved stadig ikke helt, jeg tror jeg venter lidt endnu.
Indtil videre har jeg reserveret nogle flere blade på biblioteket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.