Første bønnehøst

Bønner
I dag høstede jeg mine første bønner.
Jeg høstede kun de bælge som var tørre og papiragtige og det var tydeligt at det var afhængig af hvornår jeg havde sået dem. Jeg høstede Feijon Preto som voksede sammen med majsene, de få Folmer Romme som var kommet samt en række Hutteritternes soppbönna.
Jeg ved ikke hvorfor jeg ikke har tænkt på det, men næste år vil jeg prøve at så alle bønner på samme tid, og ikke forskudt. Man sår normalt forskudt for at forlænge sæsonen, men da det er tørrebønner ville det være meget rart at skulle nøjes med at høste en enkel gang i stedet for flere, hvorimod ærter ville det være rart at sprede lidt ud.

Majs
Jeg høstede de sidste majs i dag, den sidste uges tid eller to har der været et par kolber der har været lidt rådne majs i eller har de har været i fasanhøjde så de er spist på forhånd. Men stort set alle planter har ydet, dem som ikke har ydet så godt er yderplanterne i rækkerne.
De sidste 3 majskolber kom i aftensmaden: Sweetcorn chowder 🙂 
Løg
Der er cirka 10 små skalotteløg tilbage nu og de holder sig rigtig flot på hønsenettet i garagen. Jeg har ikke brut så mange løg som jeg plejer og nu starter gryderet/suppe-sæsonen for alvor så der skal sættes mange løg næste år for at vi kan være selvforsynende til årsskiftet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.