Kanin=kylling?

Kødudbytte
Vi har været meget i tvivl om hvilken race vi skulle vælge som slagtekanin, og jeg tror en af grundene har været at vi ikke har vidst hvad vi reelt har fået ud af det, da kaniner ikke er hverdagskost i Danmark. Så selvom man får at vide at en en kanin har en slagtevægt på 3 kg, så er det jo ikke rent kød og hvordan bruger man kødet optimalt. En hel kylling ved jeg godt hvordan jeg ville gribe an, der tager jeg typisk brystkødet af for sig, derefter overlår og underlår for sig og skroget ryger i en gryde til en god suppe/fond. Der sidder stadig meget kød på som jeg synes er lettere at pille af efter kogning og så kan det ryge i suppen, eller kan man bruge fonden til frikassé/høns i asparges og derved bruge pillekødet til det. Brystkød, over- samt underlår fryser jeg med det samme, det er lidt nemmere at gå til på en hverdagsaften.  Men kaninens bevægeapparat er anderledes opbygget end kyllingens, og kødet hos kaninen indeholder nærmest ingen fedt men højt indhold af protein. Indtil videre har jeg skåret lårene af kaninen og derefter taget mørbraden/rygstykkerne (der sidder 2 fileter på hver side af rygraden) , så koger jeg skroget på samme måde som med kyllingen og piller det resterende kød af skroget.
Kaninretter
Jeg synes kaninkød har en formidabel smag, det smager i min verden af luksus kylling, hvis den er tilberedt ordenligt. Der er mange der siger at man kan erstatte kyllingekød med kaninkød i alle retter, men jeg er ikke helt overbevist. Jeg er fortaler for kaninkød, ingen tvivl om det, men for at kaninkødet når sit optimum, tror jeg ikke man kan sætte erlighedstegn mellem kanin og kylling. Indtil videre har jeg haft størst held med gryderetter hvor jeg først koger kaninen, piller kødet af og derefter tilsætter det til en gryderet (hvor kogevandet også bliver brugt). Jeg tror at hvis kaninen er ung, har hvilet efter slagtning og får et baconsvøb, kan man godt stege lårene/rygstykkerne med succes, men det er ikke lykkes mig endnu at få andet end sejt og småtørt kød. Det kan også være at jeg ikke har nok kontrol over varme og tid, men jeg synes ikke jeg kan se lyset forenden af tunnelen med stegt kaninkød. Det kan være med tiden at succesraten bliver højere med andet end gryderetter, så mange kaniner har der trods alt, heller ikke været igennem møllen, til at danne sig de store erfaringer.

0 Replies to “Kanin=kylling?”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.