Blå wiener han til avl

Slagtekanin størrelse
Nu har vi både prøvet at slagte nogle dværgvæddere og nogle belgiske kæmper, for at finde ud af hvilken størrelse slagtekanin vi gerne vil have.
Dværgvædderen er lige lille nok, men passer fint til 2 personer, i 2 dage hvis man ikke er kødmonstre og bruger kødet til en gryderet. Så det er stadig værd at bruge som slagtekanin i mine øjne, især hvis man slagter hver gang man skal bruge det, fordi man ikke vil overbelaste fryseren/have frisk kød.
Den belgiske kæmpe er en af de største kaniner, kødmæssigt, den er meget lang i det og ikke så tæt i kroppen så den kræver noget mere tid til at blive stor. Den giver en stor god mængde kød, faktisk er den så stor at den skal i en suppegryde for at kunne være der og man skal have et stort spækbræt. På mit spækbræt stikker ben og hals ud på begge sider, selvom jeg bøjer den let sammen. Den er faktisk lidt uhandy, men den giver nogle store flotte stykker kød.
Konklusionen er at vi godt vil have noget midt i mellem men mest til belgisk kæmpe-siden, og det er så heldigt at de fleste kaninracer som er avlet til slagt også ligger i det område.
Avlshannen er valgt
Da vi fik fældet et stort pæretræ på gårdspladsen sidste år, donerede vi træet til en trædrejer i området. Vi synes det var synd det bare røg i brændeovnen, når det nu kunne gå til kunsthåndværk. Han var meget taknemmelig og havde planlagt avl med en Blå wiener, som vi nu har fået en hanunge af.
Han er født 7/9-2010 og er blevet døbt Albert. Han er dejlig rolig og nysgerrig.
Da hankaniner skulle kunne bruges i avlen så snart de er kønsmodne, har vi tænkt os at sætte ham sammen med vores belgiske kæmpe i vinter/forår 2011. Kaniner skulle blive lettest drægtige i januar-april, så jeg regner med vi sætter dem sammen i februar, afhængigt af om vejret er meget slemt.

0 Replies to “Blå wiener han til avl”

 1. Jeg er virkelig spændt på at høre hvordan det kommer til at gå med kaninerne.
  Jeg har selv bestilt to hvidland hunner i fol som jeg får om en lille måned. jeg kan ikke helt finde ud af om jeg skal krydse dem med hvidland eller franskvædder til sommer. jeg tror at Belgisk kæmpe vokser for langsomt.
  Jeg glæder mig meget til at høre hvordan det kommer til at gå.

 2. Hej Cand. selv

  Det lyder spændende med dine kaniner. Jeg overvejer at anskaffe mig nogle til foråret.Jeg havde tænkt mig en af de store racer, men jeg kan godt se du har en pointe med hensyn til dværgvædderen. Vi er kun to personer.:-)

  Har du nogen fornemmelse af, hvor meget kød der er på en dværgvædder?

  For øvrigt en spændende blog jeg glæder mig til at følge.

 3. Hej med jer,
  Hvor dejligt at i kan bruge vores sniksnak til noget 🙂

  Moster mor: Jeg tror du vil få mere ud af at mixe med en Fransk Vædder, men du kommer nok stadig op i en længere voksetid end hvis du valgte at krydse med en alm. stor slagtekanin (hvor vædderen og kæmpen hører under kæmpe racer).

  Orla: Den første vi slagtede vejede 1100g rå og renset, og da jeg pillede den efter den var kogt, var der 400g rent kød til "Høns med hængeører i asparges". Du kan se indlægget hvis du vælger etiketten "Kaniner", så hedder det "Kanin på menuen".

  Hilsen Didde

 4. Hej Didde

  Tak for inspirerende blog:-)
  Er i egentlig medlem af frøsamlerne? Hvis ikke skulle i virkelig blive det..
  Jeg leder efter nogle blå wiener, i skulle vel ikke have en unge i vil sælge?

  Mange venlige hilsner
  Marianne

 5. Hej Marianne,
  Tak for din kommentar, jo jeg er medlem af frøsamlerne 🙂
  Da vi kun har en wiener han og new zealand red hun, kan vi ikke lave rene unger. Men der er en dygtig avler på Vestsjælland der hedder Poul Vang, han har avlet Blå wiener i mange år, vores han er ogaå fra hans linje.

  Hilsen Didde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.