Betonfrugter og podekviste

Betonfrugter
Når man planter nye frugttræer, i hvert fald æbler, skal grenene helst være vandrette. Den ene årsåg er bedre frugtbæring og den anden årsag er at grenene bliver stærkere af det.
For at sikre at grenene vokser så vandret som muligt, har jeg støbt nogle “betonæbler” som jeg har hængt på grenene så de tvinges lidt nedaf. Jeg har hængt dem rimelig tæt på stammen for at få hele grenen vandret og ikke bare en stor bue.
Jeg har brugt nogle gamle plasticpotter, en rest hegnstråd og en lille portion meget våd beton.

Plasticpotterne havde jeg sat op på en avis på badeværelse, derefter hældte jeg betonen i og satte 1 kort stykke hegnstråd i. Efter et døgns tid eller to er de klar til træerne.

Podekviste
Da vi var på Pometet i efteråret var jeg på en meget interessant rundvisning med Michael Brat. Han fortalte bl.a. at man kunne bestille podekviste hos dem, men at man bestilte dem inden nytår, for de beskærer deres træer hen over vinteren og skal derfor vide hvor mange bestillinger der er.
Man poder først omkring 1. april, men podekvistene kan skal/kan (har ikke helt fundet ud af om det er vigtigt eller praktisk at det sker om vinteren) samles nu i januar/februar.

Nå, men jeg har i hvert fald klippet nogle podekviste på min fars gård, som er helt lyserøde i kødet. Mine forældre var ikke helt sikre på hvilket af de 3 træer det var, trods at de var sikre i efteråret på de ville kunne huske det, så jeg har taget fra 2 forskellige, 1 kvist fra et meget lille træ og 4-5 stykker fra det største de har. Nu må jeg se hvor det så skal podes hen på til foråret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.