Tamme slagtekaniner

Da vi købte Agnes hos avleren i Slangerup, viste han hende frem, på et havebord med en gulvtæpperest på. Det virkede ret godt, for kaninen havde et godt skridsikkert underlag, så hun virkede sikker og hoppede lidt rundt. Og når hun var lidt usikker trykkede hun sig ned og lå op mod væggen, som bordet stod op af.
I dag satte jeg et gammelt havebord op af husmuren i aftensolen og lagde en gulvtæpperest på. Jeg tog først Albert ud og så Agnes (ikke på samme tid).
Daglig håndtering
Vi taler dagligt flere gange med kaninerne og giver dem groft grønt udover deres pillefoder, men vi tager dem ikke ud og kæler med dem, men jeg vil gerne kunne håndtere dem uden de bliver alt for nervøse, især hunnerne, da vi jo skal tilse ungerne. Så det er vigtigt at de er helt trygge ved os, også når vi flytter rundt på dem, checker dem og klipper kløer.
Og her er det essentielt at besøge en avler eller en person der har håndteret kaniner i mange år, for det er guld værd at se hvordan man holder, vender og drejer dem, uden at de gør modstand eller bliver stresset af det.
Man kan læse sig til meget, men simple ting og tips skal som regel ses eller opleves. 
Klippe kløer og checke tænder på en Blå wiener
Albert var temmelig nervøs og det lød næsten som om han hyperventilerede da jeg tog ham ud, men da jeg satte mig i en havestol, begyndte han at slappe lidt mere af, men stadig hurtig vejrtrækning.
Jeg vendte ham om på ryggen i mit skød så han lå som en baby med hovedet i min albuehule, for at kunne  klippe hans kløer. han lå helt stille og det var virkelig nemt at klippe hans kløer med hundens negleklipper. Nemmere end hunden…
På bordet sad han meget stille og virkede overvældet, så jeg må gentage processen, så han bliver mere tryg. Jeg skulle checke hans tænder, så jeg vendte ham om, ved at tage fat om ørene og løfte ham bagerst på ryggen/rumpen og støttede i ørene. Han lå fuldstændig stille, det er ligesom med hønsene, når de vender på hovedet.
På første billede er pelsen normalt strøget tilbage og på næste er pelsen strøget let modsat for at puffe ham lidt og rejse hårene.
Nysgerrig New Zealand Red
Agnes var langt mere sikker og var nysgerrig fra starten af, både i skødet og på bordet, det hele skulle undersøges. Hun virker bare ikke som om hun synes det er så hyggeligt at blive kælet med, men hannerne skulle vist også være mere tilbøjelige til kæleriet.

Hun havde lige fået klippet kløer i sidste uge og checket tænder, så jeg sad egentlig bare med hende og snakkede lidt, mens vi kiggede på hønsene der bokkede rundt i haven med solnedgangen i baggrunden, utroligt beroligende.
Jeg fik taget lidt billeder af hende på bordet og synes faktisk hun er ret fotogen trods hun hoppede rundt hele tiden.
Og så er hun utroligt smuk efter min mening 🙂

 
 
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.