Grøn æggeret med pasta

Meget sen vinterhøst
På min eftermiddagsrundtur i haven, så jeg til min store overraskelse at alle pastinakker har overlevet vinteren og at de er ved at sætte blade påny.
Jeg tog en lille pastinak med ind, sammen med de sørgelige eksemplarer af porrer vi fik, som næsten ryger i klasse med springløg størrelsesmæssigt. De blev aldrig rigtig til noget, jeg regner med det var et mix af for lidt sol og meget lidt vand. Jeg kan se på bloggen at de blev sat den 17. juni, måske skulle jeg prøve lidt før i år.
Æggestatus og rugeplaner
7 ud af vores 8 høns lægger 1 æg om dagen nu, og det skal lige siges at det er 4 Orpingtondamer, 2 æglægningshybrider og 2 silkehøns. 
De gule Orpington var nogle af de første der startede, til min store overraskelse da de er købt som kødhøns. Men hos os er de for tiden en kombinationsrace, men mon ikke det ændrer sig som varmen kommer. De skulle lægge sig skruk hele sommeren nærmest og derved stoppe æglægningen. Og så skal vi have masser af kyllinger 🙂
Min plan i år var at skaffe en hane så vi kunne få befrugtet æggene, men jeg overvejer bare at købe en håndfuld 1-dages kyllinger og smide ind under en skruk en mørk aften. Selvom det selvfølgelig er en dyrere løsning end at have en hane som befrugter de æg vi alligevel ikke kan spise.
Af dagens høst lavede jeg en ægget grønsagsgratin med pasta.
Grøn æggeret med pasta
2 håndfulde tørret fuldkornspasta
Vand så det dækker pasta + lidt mere
½ broccoli i små buketter
1 porre i skiver
1 lille pastinak i små tern
2 fed hvidløg, revet
5-6 æg
1-2 dl mælk
Urtesalt og peber
Evt. sprødstegt bacon og revet ost
Sådan gjorde jeg:
Pasta koges i 5 min, hvorefter man dumper pastinak og porreringe i. Efter et hurtigt opkog kommes broccoli i og de koges op igen kortvarigt hvorefter vandet hældes fra.
Det grønne kommes i et ovnfast fad eller souffleform og overhældes med en “rystesnaps” af æg, mælk, hvidløg og salt/peber.

Hvis man serverer den som en selvstændig ret, ville jeg putte bacon eller skinkestykker i. Man kan også iblande lidt revet ost, også på toppen.
Bages i ovnen i ca. 45 min. ved 175-200 C.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.