Hjemmelavet kaninbur

I weekenden blev vi færdige med det nye kaninbur og jeg er så glad for det, de gamle bure var slidte og dumme at rense, men de var gratis og fine til at starte op med, så man ikke bruger en masse penge på noget man måske ikke gider efter 1 år.
Men vi har besluttet at fortsætte med kaniner, da vi synes de er nogle hyggelige dyr og de giver et fornuftigt udbytte af mad i forhold til pasning og pleje. Og så smager de fortrinligt.

Det er meningen at vi skal lave et der er spejlvendt, så der står to dobbelbure op af hinanden med åbningerne i midten.
Der er halvtag over buret, så den værste regn ikke kommer ind. Buret er vendt mod nord og står inde i et hak, så der skulle være taget højde for det værste vejr. Men ved slem snefygning, som de sidste 2 vintre har budt på, hænger vi en pressening op foran.

På Danmarks Kaninavlerforening kan man læse om de anbefalede mål for burene, afhængig af størrelsen på kaninen, og de har også lavet en pjece om det: Bure og Burbyggeri

Se en beskrivelse af hvordan Jacob byggede buret: blogindlæg

Skelettet (krydset på siderne kunne godt undværes, da pladerne afstiver)

Det færdige resultat

0 Replies to “Hjemmelavet kaninbur”

 1. Det er meget flot! kunne du evt. ligge tegninger ud af det så jeg kan se om der er noget jeg kan gøre bedre med mit næste bur, for mit det første ligner dit meget!!

 2. Vi har ikke lavet nogen tegninger som sådan, men jeg kan se om jeg kan finde nogle billeder af skelettet da vi startede med at bygge det.

 3. Hej, vi synes det er nogle fantastiske flotte kaninbure I har lavet. Vi vil spørge, om det er nogle I kan lave på bestilling og hvis ja, hvad skal et dobbeltbur koste? Vi skal bruge 3 dobbeltbure til angorakaniner som skal levere uld til butikken.
  Vi takker.
  MVH
  Ole

 4. Hej Ole,
  Vi bygger ikke til salg, så du må selv i gang med sav og skruemaskine eller finde måske finde en pensionist med flair for træarbejde 🙂
  Det kan også være du kan få din lokale produktionsskole til det. Håber du finder en løsning!

  Didde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.