Løg og kartofler i jorden

Er der 2 grøntsager som man kan komme langt med i køkkenet er det nok løg og kartofler, og i dag har vi beslaglagt en kvart del af køkkenhaven til det formål.

Der er lagt 7 rækker kartofler á ca. 16 stk, 2 rækker af Bintje, King Edward og Linzer og i morgen sætter vi en række til af nogle mos-kartofler, Navan, som Jacob fik af en kollega.
De tre der er lagt i dag har været lang tid til forspiring (se om Bintje og de 2 andre), måske lidt for lang tid, men nu ser vi om det kan blive en bonus.
De blev lagt med 75 cm afstand ml. rækkerne, 30 cm ml. planterne og 5-6 cm jord over den øverste del af kartoflen.

Alle spirene fik en knold med små rodpigge på, her Bintje
Der er sat 3 rækker med rødløg, ca. 20 stk pr. række, og 9 rækker med hvide kepa løg. Det snyder lidt i butikken, når man skal købe sætteløg, for jeg købte 250 g rødløg og 500 g hvide løg med forventningen om at få dobbelt så mange, men da løgene var mindre, var der jo mange flere løg i posen. 

Det er grunden til jeg ikke købte stikkeløg af skalotteløg i år, der var 10 gnaldede løg i en pose med 250 g, de var jo nærmest færdigvoksede inden de kom i jorden. Så jeg tror jeg køber frø i år og laver mine egne sætteløg til næste år.

Løg med 10 cm afstand og 20 cm ml. rækkerne

15/5-2011: Kartoflerne er nu ca. 5-10 cm høje, størst er Bintje.

Bintje på vej op

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.