Hvepse i april og maj

Hvepsedronningerne vågner op i April og er på jagt efter et godt sted at slå sig ned.
Jeg har fjernet 5-7 begyndende hvepseboer allerede og i dag røg der også et, jeg troede faktisk de havde fundet sig til rette efterhånden.
Hvepse er jo også nyttedyr ligesom bier, så jeg mener ikke man skal fjerne et bo, med mindre man er generet af det. Men de vil meget gerne bo på indersiden af vores låge til et skur vi bruger dagligt, så der har jeg ikke lyst til at skulle mødes af en masse vrede hvepse, eller gedehamse som faktisk er det rigtige navn for det man i daglig tale kalder hvepse.


Om aftenen flyver dronningen hjem og her til aften var jeg ude og klaske boet inkl. dronningen med min træsko. Hun er kun lige startet på det, så hun er stadig alene og boet er ikke større end en golfbold. 
Hvis jeg havde været senere ude, havde hun fået udruget nogle af de æg, hun har lagt, til larver og derefter arbejderhvepse. Og så går det ellers stærkt, for så skal hun bare lægge æg derud af, så sørger de nye hvepsebørn for at opbygge boet og passe æg og larver.

Begyndende hvepsebo


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.