Opmuring af vindue

I weekenden startede jeg på at opmure et vindue i gavlen, som vi ikke skal have i det nye badeværelse.
Jeg blander 8 dele “Våd opmuringsmørtel” til 1 del cement og så lidt vand i så det bliver tykt men flyder lidt ud, men meget lidt.
Det var blæsevejr i stor stil der hvor der skulle mures, så det hele tørrede meget hurtigt i overfladen.
Jeg sjaskede vand på fladen der skulle mures på med en hvidtekost (stor bred pensel) og bredte en klat mørtel ud til en enkelt sten, samt trak lidt op af siden til den forrige sten.
Så dyppede jeg murstenen i en spand vand og trykkede den godt ned på plads.

2 gange vaterpas
For at sikre at det hele ikke blev lavet på mit øjemål, så havde jeg et langt afretningsvaterpas (sikkert ikke det korrekte ord), som jeg satte op på tværs af væggen, så det gik ud over begge sider af hullet. På den måde kunne jeg se om stenen var lagt for dybt eller stak lidt ud over, det var vist meget godt jeg brugte den, for alle stenene lå nærmest for dybt inde i væggen.
For at sikre at stenene lå i vater på den vandrette led, havde jeg et vaterpas der var mindre end hullet, så stenene ikke fik mere eller mindre mørtel under sig, efterhånden som man får lagt stenene op.
Det er lidt mere bøvlet hvis man bruger genbrugssten, som ikke er renset ordenligt, da vaterpasset kan have svært ved at ligge fladt.

Det tager lidt mere tid end man måske regner med som nybegynder. Jeg er nok også lidt sløvere, fordi jeg pusler med det, men så længe man synes det er sjovt og ikke har en deadline om hjørnet, går det nok 🙂
De 6 rækker der er lavet (på billedet) har taget 2-3 timer, inkl. blanding og finde alting frem, hvilket i sig selv stjæler ret meget tid 🙂

Indenfor har Jacob fået lavet skelettet til væggen mellem bad og entré så nu mangler vi bare en dør, så man kan gå på toilettet uden at være en del af resten af huset.

Hullet blev færdig d. 16. maj

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.