Østershatte på toiletrulle

Min kollega har prøvet at dyrke østershatte på en toiletrulle, efter vejledning fra KVL (vejledning). Jeg havde tænkt mig at prøve samme metode med mit opformerede mycelium, når det har fået godt fat.
Men for at jeg ikke glemmer hans vise ord, vil jeg lave et blogindlæg om det.

Østershatte på toiletrulle
1. Overhæld en rulle (ubrugt) toiletpapir med kogende vand placeret på en tallerken.
    Preben har købt nogle i Irma, som ikke er bleget med klor (6 stk for 30 kr).
2. Når rullen har suget vand til sig og er kølet af, hældes vandet fra, paprøret tages ud i midten og hullet fyldes med mycelium.
    Hvis man ikke har nok til et helt hul, kan man fylde op med lidt toiletpapir tænker jeg (som også er overhældt med kogende vand).
3. Sæt film over rullen og tallerkenen og prik små huller i til luft.
4. Sæt det hele i et mørkt skab ved stuetemperatur i 2 uger
5. Fjern filmen og sæt fluenet over i stedet, lad den stå i det mørke skab. 

Svampen breder sig først ved et hvidt pelset dække over hele rullen og lukker den helt af også i hullet, hvorefter frugtlegemerne dannes, med masser af bittesmå østershatte.

Preben fik mycelium i uge 15 og har lavet forsøget kort tid efter, dvs. midten af april. Her er nogle billeder som lige er taget dvs. en måned efter.

0 Replies to “Østershatte på toiletrulle”

 1. Hej Ditte

  Spændende indlæg om dyrkning af Østershatte. Er der en update på hvordan det hele gik? Er det opgivet eller lykkedes det rent faktisk. Jeg har selv fået fat i en pakke mycelium og skal igang med et eller andet inden den bliver for gammel og er lidt i vildrede med hvad det bedst kan betale sig at gøre.

  MVH Mikkel

 2. Hej Mikkel,

  Tak for din interesse! Toilet rullen gik vist rigtig godt og gav et hurtigt afkast. De træstubbe der er blevet podet, har desværre ikke givet afkast endnu, så hvis du har brug for en hurtig metode, er det nok toiletrullen. Jeg har også hørt godt om at dyrke det på en gennemvædet halmballe, men der må du google for en beskrivelse!
  Men hvis du er bage for det bliver for gammelt så giv det noget mere at leve af, se evt. den måde jeg opformerede det på med skoldede kerner, det virkede rigtig godt!

  God fornøjelse med det!

  Hilsen Didde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.