Vindue i badeværelset

Weekenden gik med at få muret en gammel dør halvt op og få sat vinduet i til badeværelset.

Onsdag: den gamle dør sidder stadig i. Den er så utæt at man kan se lys næsten hele vejen rundt langs karmen når den er lukket. 

Torsdag eftermiddag: Indermuren, af lecablokke, blev muret op og der blev streget op til det nye vindueshul.

Fredag eftermiddag: Inden døren blev taget ud skar jeg en rille til højre for døren som angiver højre side af hullet til vinduet. Da det støver ekstremt meget at skære med vinkelsliber i mursten, er det meget rart at der er lukket af ind til huset. Herefter blev døren pillet ud med karm og det hele. Der blev pudset op på den skårne side af vindueshullet, og da døren gik ned i soklen skulle der også støbes et stykke op så der er noget at lægge murstenene på.


Lørdag: Efter at have banket de gamle “kopper” ud af murværket på hver side af den gamle dør blev der muret op til underkanten af den kommende sålbænk. Herefter blev der muret op for at skabe en ny venstreside til vindueshullet, og lagt en armeret overligger op. Der er ikke brugt overliggere nogle steder i huset da det blev renoveret sidste gang i 70’erne, men til gengæld er alt murværket over vinduerne blevet fuget og pudset efter til den store guldmedalje i løbet af årene med diverse revnede fuger over vinduerne til følge.
 Jeg har selv støbt nogle overliggere med tentorstål ved at lave en simpel ramme af skillerumslægter(38x57mm) som jeg lægger på en planke eller andet jævnt underlag og så fylder op med beton og lægger 2 stænger stål i undervejs. Når man støber gulv er det en glimrende lejlighed til at man kan få fyldt formen med et minimum af ekstra arbejde.
Efter aftensmaden blev der pudset op på det meste af venstre side af vindueshullet og omkring overliggeren.

 


Søndag: Fra morgenstunden blev der pudset en sidste gang, så alle fuger var fyldt op, og diverse overgange og kanter stod pænt. Sidst på eftermiddagen monterede vi så vinduet. Det var ikke helt nemt eller smertefrit at få det i lod, vatter og vage, men det kom til at sidde lige som det skulle til sidst. Vi har investeret i et multi-materiale-bor i 6,5mm. Det betyder at man borer igennem karmen, og fortsætter hele vejen i karmskruens længde med samme bor så man ikke skal skifte undervejs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.