Honning og jordbær

Danmarks Biavlerforening holder hvert år “Honning og jordbærdag” og da jeg kom i tanke om det i år, var det selvfølgelig for sent… Det var for en uges tid siden. Bedre held næste år!
En af Jacobs kollegaer forærede ham et glas nyslynget honning fra hans søster bigård, så det motiverede mig til at finde en rigtig sommerlig opskrift med honning.
Det er uden tvivl den bedste honning jeg nogensinde har smagt, og jeg smager stort set altid på samtlige honninger på diverse markeder, for at smage de mange forskellige noter der kan være i honning.
Jeg har sagt til Jacob at han lige må finde ud af hvad de bier har trukket på, det må vi have plantet, når vi skal have bier en dag.
Jeg har aldrig smagt jordbær med honning og da vi nu har frisk nyslynget honning, besluttede jeg mig for at prøve at dyppe lidt jordbær i honningen. Det var guf! Men jordbærene må gerne være lidt syrlige, for det ikke bliver for sødt.

0 Replies to “Honning og jordbær”

  1. Vi blev biavlere sidste år, så her smagte jeg også jordbær med nyslynget honning for første – men ikke sidste gang.

    Medmindre jeres ven har sine bier stående op ad en stor mark med fx raps eller en frugtplantage, så kan det være svært at sige præcis, hvad de har trukket på. Bier søger nemlig føde helt op til 3 km væk fra stadet.

  2. Hej frøskuffen,

    Ja det er rigtigt, mit håb er at hun har dem stående på en kløvermark eller noget andet konkret. Men jeg tænkte også at det måske var en af de specielhonninger, som lynghonning eller enghonning, men det kan lige så godt være at de står på Københavns tage 🙂
    Men jeg synes den smager lidt af roser.

    Didde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.