Fisk i nettet

Noget af det bedste jeg ved om sommeren, er at tage ud  og sætte net.
Jeg plejer ikke selv at have fingrene i det når det sættes og hives ind, det er som regel mændene der klarer arbejdet, men til gengæld plejer jeg at rense dem når vi kommer tilbage.
Vi har ikke selv nogen båd desværre, men det har min far heldigvis og han har også net og tilhørende fisketegn til netfiskeri.
Da mine forældre havde sommerhus fiskede vi altid i Sejerøbugten, men nu hvor de har købt en gård på Sj. Odde fisker vi altid i Kattegat.
Målet er fladfisk, men en gang imellem er vi heldige at der går en torsk eller makrel i.
Det der kan være lidt øv ved fiskeri er at der er ikke så mange der vil ud med hvordan man fanger dem,  så det kræver mange års erfaring til at finde et mønster i hvornår fiskene går i nettet.
Hvilken dybde, hvilke bundforhold, temperatur, vind og vejr, strømninger, nogle gange virker det så tilfældigt og det er det måske også…
Jeg fandt en hjemmeside, fangster.dk, hvor man kan registrere sine fangster, men der kan man ikke lave nogle for netfiskeri, så indtil videre skriver jeg her på bloggen, men jeg har skrevet til fangster.dk med forslaget, så det kan være det kommer.
Fangstrapport – netfiskeri
Fangst: 6 flade og 1 makrel på 37 cm (300 g)
Dato og tidspunkt: Sat 31/7 kl. 20.30 – Hevet op 1/8 kl. 8.00
Fangsted: Kattegat, Sjællands Odde
Dybde og havbund: Fra 4,5-6 meter, vandet var mørkt
Vind og vejr: Vindstille, skyfrit, 23-25C
Noter: Over halvdelen af nettet var tomt (det der stod i 4,5 meters dybde), men så kom der nogle, men rundt om alle fladfiskene var der proppet med krabber der lige var gået i gang med at guffe dem.
Måske skulle vi stå lidt tidligere op.
Liva slapper af på dækket
Fie som passager – Jacob nedgraderet til gulvet
Nettet bliver sat

Krabbegilde – 10 krabber pr. fladfisk

0 Replies to “Fisk i nettet”

 1. Hej Didde.

  Jeg har ikke forstand på netfisker men har tit fisket fladfisk fra kysten. De kommer ind på meget lavt vand om natten. Måske var det værd at prøve på lavere vand.

  Med venlig hilsen

  Orla

 2. Orla: Tak for tippet, om ikke andet, kan vi da prøve med snøren 🙂

  Frønørden: Tænk, det var lige det jeg tænkte da jeg så dem, men så blev jeg i tvivl om alle danske krabber er spiselige?

  Didde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.