Duftpose med lavendel

Så blev jeg færdig med lidt mere lavendelhåndarbejde, denne gang ikke noget flettet, men det dufter alligevel 🙂
En lavendelsæk til opbevaring af de tørrede lavendelblomster og en lille lavendelpude til tøjskuffen.

Forberedelse til vintersysler
Jeg har lavet en pose, eller lille sæk, er noget større end den anden og er åben, så den skal lukkes med et bånd. Den skal bruges til at opbevare de tørrede lavendelblomster, som senere kan bruges i mad eller andet håndarbejde. For at holde bedre på duften og smagen, kommer jeg de tørrede lavendler ned i en lukket frostpose og så ned i lavendelsækken.
Så kan jeg også lave duftposer om vinteren, selvom det er udenfor lavendelsæsonen, og jeg tror det har en positiv virkning at sidde i de mørke vintermåneder i en duft af lavendel.

Lavendelsæk til tørrede lavendelblomster  

Skuffepose
Jeg har også lavet en lille pose eller pude, der kan kommes i skuffen med Jacobs sokker og evt hænges op, da jeg har syet en løkke i af lilla satinbånd (luksusbåndet til 5 kr fra Søstrene Grene).

Lavendelpose til sokkeskuffen

Langvarig virkning
Da jeg var helt lille fik jeg en porcelænskugle med potpouri indeni og en malet sommerfugle udenpå af min moster. Jeg vil tro at det er mere end 20 år siden og den dufter stadig helt vildt, når man flytter på den.
Så man behøver ikke at lave nye hvert år, og man kan godt kræse lidt om dem man så laver, for man skal se på dem i mange år.
Men hvis man bare vil have en hurtig duftende skuffe eller ikke kan lide at sy, kan man smide nogle tørrede lavendelblomster ned i en tepose og binde en knude på den. Den er måske ikke så køn, men dufen vandre lettere igennem end ved en stofpose.

Færdige broderier og lillaternet stof fra Stof og Stil i Roskilde
Den færdige pose fyldes med tørrede lavendelblomster

0 Replies to “Duftpose med lavendel”

  1. Det ser helt prof ud. Jeg tror der er gået lavendel i blogland for tiden, det er vist det nye sort…Kan kun anbefale lavendel potpouri imod vinterdepression.
    Henrik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.