Pinhead oatmeal

For nylig så jeg et afsnit af “River Cottage – Everyday” omkring morgenmad.
Jeg er ikke så god til at spise morgenmad, men jeg blev inspireret og nu vil jeg lære at spise havregrød.
Min mor elsker havregrød og spiser det jævnligt, men jeg har aldrig brudt mig om det klistret stads. Men da jeg var inde og læse på opskriften som Hugh havde skrevet, stod der at han heller ikke altid har kunne lide havregrød, men at han blev overvundet ved at spise den skotske version: Pinhead Oatmeal (direkte oversat: kanppenålshoved havregrød).
Og hvad er så det, tænkte jeg… Der hjalp Google Translate mig altså ikke… Wiki!
Pinhead havre er hvad der svarer til knækket havre, så vidt jeg kunne tolke og det var hvad jeg lige har stående i skabet, fra en Malmø-tur: biodymamisk Havre Kross fra Salta Kvärn.
Grov havregrød
Jeg må sige at det er det bedste havregrød jeg har fået, og det samme sagde Jacob, men der går nok lidt tid før vi ligefrem kan sige at vi elsker det, det kræver lidt tilvænning.
Det der er godt ved denne grove havregrød er at der er bid i og der er mere smag i den, den er heller ikke så klistret. Og det mætter helt vildt, taget mængden i betragtning.
Vi har nu spist det 3 morgener i træk i forskellige variationer, med sukker, mælk, smør, kanel og revet æble.
Smør gør det lidt vammelt, men kanelsukker og mælk er det bedste bud.
Nu har jeg købt nogle grovvalsede havregryn og vil prøve at lave en mere standard havregrød, det er trods alt lettere at få indkøbt end de knækkede fra Sverige.
Pinhead oatmeal
150 g knækket havre
3 dl vand
Salt
Havren sættes i blød aftenen før i gryden.
Om morgenen sættes gryden på blusset og det simrer i 5-10 minutters tid.
Der saltes til sidst.
Bon appetit!
Udover det, sagde han også i programmet, at han lavede pandekager med halv fuldkornsmel, det smager faktisk overraskende godt, det havde jeg ikke regnet med.
Grove pandekager

0 Replies to “Pinhead oatmeal”

 1. Hej
  Økomølleriet i Ringe har knækkede kerner – du kan bestille dem på kragegaarden.dk – og få dem tilsendt med post. Det er nogle super gode produkter de har, jeg benytter dem selv flittigt.
  Bedste hilsner
  Anette

 2. Anette: Tak for linket, det vil jeg klart overveje når vejen ikke går forbi Malmø!

  Camilla: Hirsegrød, det lyder meget undulatagtigt 🙂 Men hvorfor ikke, det lyder som noget jeg skal lede efter på helsehylderne. Jeg tror jeg kalder det noget andet, når Jacob skal have det, såsom Mandomsgrød 😀 Tak for tippet!

  Didde

 3. Ja, nu blander jeg mig søreme igen. Fuldkornsmelspandekager er bare guf, og så ahornsirup til – rent "det lille hus"-nostalgi.
  Grød: Prøv at putte lidt hvede- eller speltflager i, det giver en smag der er mere spåiselig for os ikke-havregrødsfanatikere.

 4. Du skal endelig blande dig, det er altid godt at få kreative input!
  Jeg vil kigge efter nogle andre flager næste gang vi kommer til Sverige eller i en helsebiks, tak for tippet!

 5. Tak for tips, jeg prøvede nogle hindbær fra haven, og det blev rigtig godt, jeg kan desværre ikke have det liggende på arbejdet, men det kan jeg med det tørrede frugt og frøene 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.