Kalkben hos høns

Så skete det at hønsene fik kalkben, øv!
Kalkben ses ved at skællene på benene hæves og det ligner de er helt kalkede til. Det skulle komme af en mides afførring og skulle kunne kureres effektivt ved at behandle hønsebenene ved at dyppe dem i olie samt rengøre hønsehuset, så det prøver jeg.
Det er kun Orpingtonen der har fået kalkben, men det kunne også godt ligne at Maranhanen måske har lidt, men jeg dyppede dem allesammen for at være sikker. Orpington skulle vist være en race der har let ved at få kalkben, men det overrasker mig ikke, da vores aldrig har ville sidde på pind. Så udyr har lettere adgang til dem hvis de gemmer sig i strøelsen.
Da de skal dyppes et par gange før de er fri for miderne, og fordi jeg regner med det kommer igen, har jeg doneret et rødbedeglas til formålet og fyldt det med den billigste rapsolie jeg kunne finde.
Efter første dyp, fik jeg en ide om at komme tørrede lavendler i, det kan vel kun bidrage i kampen mod utøjet.
Og så er det ellers at bede til at der ikke er nogle spjætmatroser 🙂
Label på så man ikke forveksler den med sin egen massageolie
Orpington bliver dyppet i olie

0 Replies to “Kalkben hos høns”

  1. Ja, efter nogle ganges behandling er det væk, og jeg synes man kan se det bliver bedre allerede efter første behandling.

    Didde

  2. Har ikke noget billede… Prøv at google.
    Skællene på benene løfter sig pga midernes affald så vidt jeg ved. Hvis der ikke er noget kan du kører fingrene op af benene uden den store modstand, men har de kalkmider vil skællene gøre modstand fordi de stikker ud.
    Men jeg har det altid sådan med dyr, at man skal ikke begynde behandling før man er nogenlunde sikker på diagnosen. Så tag nogle billeder til din dyrlæge/fjerkræsforum/en garvet fjerkræsavler i nærheden og lad andre kom med et bud 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.