Hvidløgskonkurrence

For noget tid siden var jeg til hvidløgskonkurrence med Frøsamlerne hos “Hvidløg og Vin” i Fakse. Det var et rigtig hyggeligt arrangement hvor man dyster for sjov om det største hvidløg, det hvideste hvidløg, det rødeste hvidløg samt den flotteste hvidløgsranke.
Udover det var der også hvidløgssmagning hvor man blandt andet sammenligner den samme sort dyrket i forskellige jorde.
Jeg havde ikke selv nogen kandidater til de 4 konkurrencer, men hvis der havde været et for de stærkeste hvidløg, havde mit hvidløg været en god kandidat.
Mht. til smagsforskel hos de forskellige sorter, kunne jeg godt ane lidt forskel, men den største forskel jeg smagte, var om samme sort var dyrket i forskellig jord. Også selvom det begge var fra lerjord, kunne de være vidt forskellige i styrke og sprødhed. Nogle var næsten som rå kartofler.
Til næste års dyst var jeg så heldig at få nogle sætteløg af Søren og Kirsten, af henholdsvis en af de hvideste sorter hos Frøsamlerne og den rødeste. Så de skal i jorden her i efteråret.

Det rødeste hvidløg, Estisk Rød

Testsmagning af Estisk Rød fra sand- og lerjord

Vinderranken med sortsnavneskilte på hvert løg til venstre
De hvideste hvidløg i konkurrencen

0 Replies to “Hvidløgskonkurrence”

 1. har du set det afsnit med hvidløg i Spise med Price – herligt. Her har de endda en hvidløgsis… Jeg købte for mange år siden en kogebog på bogudsalg som kun handlede om hvidløg. Den var udgivet til den årlige hvidløgsfestival et sted i USA – om du kunne få fat i den, er du en lykkelig kvinde. Hvornår er det man skal begynde at sætte hvidløgene? min have er fyldt med morgenfruer, grønkål, bønner og rødbeder og alt vælter rundt i en skøn forvirring…

 2. Hej Didde
  Det lyder som en sjov komsammen og dyst…..og sikke hvide de hvideste hvidløg er (en hel spiritusprøve at udtale).
  Med sætteløg fra vinderne skal du nok have en chance næste år ;o)
  Kh Helle

 3. Hej Didde.
  Det ser spændende ud med de hvidløg, havde læst et eller andet sted at den slags "hvidløgsmagning" skulle finde sted her i eftersommeren. Har da også tænkt på vi burde have lidt hvidløg fra hjemmeavl, men pladsen er virkelig et problem i vores nuværende have.
  Jeg tager stiklingerne med hæl, det giver den største succes, jeg sætter stiklingerne i drivhuset i skygge med de temperaturer vi har tørre de ikke ud. De fleste lavendel stiklinger plejer at slå rod i starten af oktober dvs. ca. 6-8 uger.
  Henrik

 4. Camilla: ja det afsnit med Price er fantastisk, jeg tror dog jeg springer hvidløgsisen over. Jeg har hørt om hvidløgsfestivalen men hvad hedder bogen? Jeg har en der hedder "Garlic, Garlic, Garlic". Jeg sættter mine i oktober omkring Halloween, helst noget tid før, men de klarer sig som regel alligevel.
  Det lyder skønt med de ting du kan høste og nyde i din have nu!

  Helle: Det er rigtig sjovt og hyggeligt, og meget svært at vurdere hvilket hvidløg der er det hvideste. Jeg har også en god mavefornemmelse med næste års bidrag til konkurrencen.

  Henrik: Hvidløg er nok det nemmeste og mest taknemmelige jeg har dyrket, lige meget hvornår jeg har sat dem er det lykkedes og smag og sprødhed kan ikke sammenlignes med dem i butikkerne.
  Tak for tippet med stiklingerne, jeg må ud og hive nogle stykker af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.