Rå æblekage

Selvom det føles som jeg nogen gange kunne leve af gammeldaws æblekage, kan det være godt med lidt afveksling en gang imellem. Så for at udnytte sæsonen, har jeg prøvet at lave en æblekage med rå æbler og kagecreme.
Guldborg æblerne er modne nedfaldsæbler fra haven og Discovery købte jeg på MAD Foodcamp i weekenden.
Rå æblekage
6-8 æbler (feks. Guldborg og Discovery)
Kagecreme (se opskrift her)
Æblekagerasp af ristede tvebakkekrummer, sukker og smør
Flødeskum
Æblekagerasp:
Tvebakker kommes i en pose som lukkes og tæskes med en tom vinflaske eller kagerulle. Tvebakkekrummerne ristes på en pande med sukker. Man skal hele tiden røre rundt i det for at være sikker på det ikke brænder på. Når det er gylden kommer jeg en god klat smør ved.
Kan gemmes i en lufttætbeholder, når det er kølet helt af.
Æblekage samling:
Æblerne rives på et groft rivejern og halvdelen lægges i et fad, kagerasp drysses over og halvdelen af kagecremen fordeles henover, det gentages så der er 2 lag af alle ingredienserne.
Den toppes med flødeskum.
Serveres straks eller gemmes på køl hvis man ikke er så meget til knas.
Kagecremesklatter på kageraspen
Rå æblekage

Noter: Den er mere frisk end den gammeldaws med kogt æblegrød. Kagecremen, æblerne og flødeskummet gør at man får minder om råcreme/abemad, men den er alligevel sig selv.
Dagen efter er raspen gennemblødt, men kagen har samlet sig, og smagte faktisk bedre end dag 1.

0 Replies to “Rå æblekage”

  1. Rå æblekage det er nu godt 🙂 Jeg har lavet det mange gange, dog har jeg aldrig anvendt kagecremen, det skal vist prøves en dag.
    Når jeg laver æblekage på æblegrød, så river jeg nogle gange rå æbler og kommer det imellem lagene, det er nu også godt 🙂

  2. Min mor laved den mest fantastiske rå æblekage (i 60'erne):
    Hun ristede havregryn i lidt smør og sukker på panden og brugte det i stedet for æblekagerasp. Og selvfølgelig flødeskum mellem lagene. En herlig spise, som jeg stadig laver.

  3. Jeg har ikke prøvet med kagecreme, jeg bruger markroner i stedet or raps, og så kommer jeg lidt appelsinsaft over de revne æbler og blander med hakket mørk ckolade. Flødeskum på toppen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.