Æblemand på besøg

Jeg er kommet i snak med en æble-entuatist der bor  nærheden af os.
Han har over 100 sorter og søger hele tiden nye samt prøver at skabe nogle selv. Vi var på besøg i hans have og det var så imponerende, jeg forstår slet ikke hvordan han kan holde styr på alle de træer.
For det kan godt være han har over 100 sorter, men nogle er der flere træer af og så er der alle dem han har krydset.
Han har også besøgt os for at bestemme de sorter, som det ikke er lykkes mig at bestemme. Jeg har ellers prøvet æblenøglen, men alle æbler bliver til Rød pigeion, og det er det ikke, for den kender jeg godt….
Vi smagte en masse af hans æbler da vi besøgte ham, og da han besøgte os havde han 3 sorter med som vi kunne smage på.
Red free synes både Jacob og jeg ikke rigtig smager af noget, selvom det skulle være populært. Vi smagte det også på Pometet, men det var samme dom.
Discovery er sødt, men det mangler lidt syre. Til gengæld er det et tidligt æble, hvilket er en stor fordel synes jeg.

Bøghs citronæble er sødt og har en dejlig syre som faktisk er lidt citronagtig og så er æblet næsten gult. Det ligner et overmodent Golden Delicious, så først var jeg lidt skeptisk, for det er næsten det værste jeg ved, men det var sådan et skønt æble, så det skal vi nok have en podekvist af.

Discovery, Red Free og Bøghs Citronæble