Slagtning af første kuld kyllinger

Så er slagtningen gået i gang af første kuld rugemaskinekyllinger. De skulle være omkring de 5 mdr. og de har fået en flot størrelse. Jeg tror godt vi kunne have taget dem lidt tidligere, men tiden har ikke været til det, og så vokser de bare lidt mere. Men jeg er overrasket ver hvor store de er i forhold til hvad de plejer, når de er 5 mdr., gad vide om det er fordi det er krydsningsavl…
Vi slagtede 2 stk, men fik ikke vejet dem før, kun efter rensning. De var ret fede, så de har nok arvet den store spiseglæde fra deres Orpington-mor, selvom Maraner nok også spiser godt. Måske bliver det bedre hvis vi mixer den krydsning med vores nye Maran, så de næste kun bliver 1/4 Orpington. Grunden til jeg gerne vil bibeholde lidt Orpington i blodet er den smukke gyldne fjerdragt og de hyggelige skørter de får.
Slut med Orpington
Men i oktobers slagtede vi den sidste rene Orpington vi havde, vi vil måske prøve dværgoprington, men for nu er det slut med Orpington.
Vores fik hele tiden kalkben, ville ikke sidde på pind, blev ekstremt fede så de næsten var umulige at slagte fordi de var så glatte og så havde de en meget blød fjerdragt så de var helt skaldede på ryggen pga. hanen og på maven. De har et dejligt og roligt temperament, men de så herrens ud til sidst, både pga. de manglende fjer men også fordi de vraltede pga deres overvægt. Problemet kan sagtens løses ved at give dem sadel på eller isolere dem fra hanen samt foderrationere, men det vil vi ikke ud i.
2/10-2011
Den sidste Orpingon høne, før – 3,9 kg, efter rensning 1,7 kg
Den var MEGET fed
8/11-2011
Orpington/Maran blanding, 5 mdr gamle
1 x 1,2 kg (lår – 400 g, brystkød – 280 g)
1 x 1,1 kg (lår – 400 g, brystkød – 220 g)
Kødet var meget mørkere end det plejer, mon det er Maran’en der spiller ind her.
Et par mørke kyllingebryster

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.