Hvidløg under hestemøg

Så er årets hvidløg i ca. 2-3 cm dybde og dækket med et lag rene hestepærer.
Et par kollegaer på arbejdet har været så søde at samle hestepærer til mig, som er helt rene for hø og halm. Og ingen af dem fodrer med havre, så det burde være ukrudtsfri.
De er dækket af hestepærer, både for gødningsværdien men også for at holde ukrudtet væk, et lille tip jeg fik af en hvidløgsentusiast ved sommerens hvidløgskonkurrence med Frøsamlerne.
Næste år burde jeg både kunne stille op med hvide og røde, da jeg har fået sætteløg af nogle meget hvide samt Estisk Rød. Udover det har jeg fået nogle norske sætteløg af softneck typen, som er de største softneck løg jeg har set. Det er en af Jacobs kollegaer der har doneret dem og han sagde at det ikke engang var de største af dem, så dem har jeg store forventninger til.
Grethes hvidløg og et “fejlfarve”-hvidløg fra ‘Hvidløg og Vin’

Estisk Rød slangehvidløg fra Kirsten (Frøsamlerne)

Norske hvidløg fra Michael
Nærmest bordeaux farvede softneck hvidløg fra Irma

Til næste år har vi besluttet kun at bruge en lille del af køkkenhaven pga. byggeriet.
I sidste weekend var Jacob ude og fræse al jorden ved siden af aspargesene, så jorden kunne nå at falde lidt sammen inden jeg skulle sætte hvidløg.
I år har jeg prøvet være lidt bedre til at skrive ned hvor jeg har sat løgene, så har jeg en bedre idé om hvad jeg hiver op at jorden til næste år.

Jeg har fået sat 10 rækker med omkring 20 fed i hver række, så der omkring 200 hvidløg. Mon ikke det rækker til vinteren over….

Række 1-3: Egne fed fra sidste års høst, blandet fra forsk. butikker, både soft- og hardneck
Række 4: 7 x Grethes Supermarked, 5 Estisk Rød, 9 ‘fejlfarve’
Række 5-7: Michaels norske hvidløg
Række 8: 7 x ekstra rød flettehvidløg, egne fed fra sidste år
Række 9-10: Egne fed fra sidste år