Hindbær-mandarin marmelade

Efter julen havde vi en del mandariner til overs, som var ved at nå sidste salgsdato. Jeg bliver altid lokket til at købe en hel kasse, men da det kun er mig der spiser dem, kommer jeg sjældent igennem dem før de bliver kedelige.
Jeg havde lidt hindbær smulder tilbade i fryseren fra høsten i sommers, så jeg tænkte at det måske kunne være en god kombination, selvom hindbær er ret dominerende i smag. Og det blev de også, men jeg kan nu godt lide den alligevel og så er den dejlig frisk syrlig-sød.

Jeg lavede en hindbær-mandarin marmelade med husblas, da der ikke er nok pektin til at tykne naturligt og jeg er ikke så pjattet med at komme en pose kemi i min marmelade der rimer på melanin.
Nu må jeg bare på jagt efter noget frilands-husblas, hvis man ellers kan få noget husblas med god samvittighed… Jeg har egenlig ikke tænkt på at det kom fra dyr, før at jeg mødte en muslim for nogle år siden, der ikke ville have citronfromage, man tænker ikke lige ‘gris’ når man spiser citronfromage, men det er jo rigtig nok 🙂
Lækker hjemmelavet marmelade, guf!
Hindbær-mandarin marmelade
9 mandariner el. clementiner (svarende til ~2,5 dl saft)
1 øko citron
1 dl vand
225 g hindbær
300 g sukker
4-5 bl. husblas, udblødt i koldt vand

Saften presses fra mandarinerne, der må gerne komme så meget kød med så muligt. Citronen deles i 4 både som presses og evt. sten fjernes. Alt saft + vand + de pressede citronskræller kommes i en gryde og bringes i kog, efter 20 minutter simren, hives citronskallerne op og hindbærene + sukker + husblas kommes i. Det simre i 10 minutters tid og det hældes på skoldede glas.

0 Replies to “Hindbær-mandarin marmelade”

 1. Jeg har aldrig tænkt på at clementiner og hindbær, var godt sammen i marmelade…Jeg har ellers kogt utrolig meget marmelade efterhånden..
  men hvorfor bruger du husplads? Hvad med pektin?

  Eva-Andrea fra madoghave.blogspot.com

 2. Hej Eva-Andrea,

  Jeg havde egenlig filur i hovedet, men rigtige hindbær er bare noget kraftigere i smagen end kemi-hindbær.
  Jeg synes Melatin har en bismag jeg ikke kan lide, så jeg tænkte at husblas var den eneste udvej, hvis jeg ikke skulle tilføre en anden smag ved naturlig pektin i frugt.
  Kan man få ren pektin?

  Didde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.