Orkideer

Jeg har haft mange orkideer, da jeg boede i lejlighed og har dræbt dem alle, selvom jeg synes jeg gjorde alt for at holde dem i live… Set i bakspejlet var det nok fordi jeg har behandlet dem som almindelige potteplanter, givet dem en slat vand i bunden en gang om ugen, trods der voksede i bark, men det tænkte jeg ikke nærmere over.

En af de hvide orkideer der fulgte med huset

Men da vi flyttede i hus i 2009 og der efterlod den tidligere ejer 2 smukke hvide Phalaenopsis. Dem har jeg formået at holde liv i, mirakuløst! 

Efter noget tid talte jeg med naboen, som fortalte mig at hun 1 gang om ugen nedsank sine potter helt i vand i ½ time og tog dem så op og lod vandet løbe af. Da jeg begyndte på det, begyndte de ligefrem at se sunde ud og ikke døden nær.

Jeg har fundet et fantastisk orkide forum, hvor man kan finde svar på det meste og ellers kan man bare spørge: Dansk Orkide Forum som drives af Dansk Orchide Klub.
Jeg havde købt en Cambria og en Oncidium for nogle måneder siden, som begge er lidt rynkede i bulben og Cambriaen har harmonikablade, så de kommer i ny bark til foråret.
Oncidium med rynkede bulber
Cambria med rynkede bulber og harmonika blade
Og så senest som i går fandt jeg en stor livskraftig lyserød Phalaenopsis, egenlig kan jeg ikke lide de lyserøde, de er alt for pigelyserøde eller pink til min smag, men denne var mere afdæmpet, selvom det er svært at få et billede der afspejler det.
Jeg glæder mig til foråret, så jeg kan få plantet de 2 rynkede om og forhåbentlig se dem blomstre, jeg aner ikke hvordan de ser ud, da jeg købte dem kun med blade. Det er lidt spændende 🙂
Nyeste orkide til den beskedne samling