Sodabrød med øl, æbler og ost

En af de mest inspirerende mennesker jeg har set må være Hugh Fearnley-Whittingstall fra River Cottage, jeg er helt vild med hans serier og når jeg har set et afsnit har jeg lyst til alt det han lavede også selvom klokken er 10 om aften og jeg skal tidligt op på arbejde…
Anyway, jeg er ved at se 1. sæson af “River Cottage Everyday” og der laver han et soda brød, som er helt nyt for mig. Jeg har tit lavet scones, som vel egenlig bare er et lille sodabrød, men jeg mindes ikke at jeg har smagt et stort brød lavet på bagepulver. 
Det er jo supersmart! Hvis man ikke lige når at slå et brød op på en hverdagsaften og brødkassen er tom og man har taget suppe op af fryseren, så tager det ikke mere en 5-10 min at forberede + samme bagetid.
Selvfølgelig er det ikke lige så godt som et gærbrød, men det smager helt fantastisk, når det lige kommer ud af ovnen og så med solgult smør på 🙂
I det afsnit hvor de laver et soda brød, tager han til en bager i Weymouth (hvor vi var for nogle år siden, lidt sjovt…) som laver et sodabrød med Guinness, æbler og cheddar som er hans bestseller i bageriet. Efter afsnittet var jeg inde og google efter opskriften og der lå en på River Cottage’s hjemmeside men kommentarerne antydede at den ikke helt var godt så jeg prøvede at bikse en opskrift sammen selv. 
Det smager rigtig godt, man kan tydeligt smage stouten og de bløde ananassøde Cox Orange æbler samt osten passer utroligt godt sammen. Så den skal med i opskriftsamlingen!
Nybagt sodabrød, klar til smør!
Sodabrød med øl, æbler og ost
300 g hvedemel
60 g havregryn
1 tsk fint salt
2 tsk bagepulver
2 Cox Orange æbler, skrællet og i tern
50 g neutral olie
Ca. 1-2 dl stout el. anden mørk og sød øl
~100 g revet ost (jeg brugte en fast ost og rev den selv)
De tørre ingredienser blandes godt i en skål og æbleternene + halvdelen af osten vendes rundt heri. 
Olien og det meste af øllen kommes i. Dejen skal være fast med ikke for våd og man skal kun samle dejen, man må ikke ælte den som en almindelig brøddej. Den skulle blive meget bedre jo mindre man gør ved den.
Brødet formes og resten af osten kommes ovenpå.

Ovn: 225 C – Tid: 35-45 min

Sodabrød klar til at komme i ovnen

0 Replies to “Sodabrød med øl, æbler og ost”

  1. Ihh.. Hvor jeg bare ELSKER din blog! Jeg er gartner og elsker at læse om dine eksperimenter i haven. Og så alle dine spændende opskrifter!! Du inspirerer mig! TAK!!

  2. ej hvor sjov, jeg tænkte lige nødagtig på dette brød, da jeg googlede og her har du opskriften -tak, den skal jeg prøve 🙂

  3. Mysticia: Tak og i llige måde, jeg synes det er fedt at man kan inspirere hinanden helt kvit og frit!

    Anonym: håber det bliver godt, god fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.