Vinterstiklinger og krydderurter

Det er helt utroligt så varm en vinter vi har, når man tænker på de sidste 2 år, hvor vi har været sneet inde af flere omgange. Den er faktisk så varm at her i slutningen af januar måned står sommerens karry krydderurt og rosmarin så flot, som om det var en varm sommerdag. Nu har der så været lidt frost de sidste par dage, så jeg har kastet lidt halm henover dem, i håb om at de klarer den sidste tid før foråret.

Lavendelstiklinger
I år vil jeg prøve at gentage sidste års succes med vinterstiklinger af lavendler.
Så jeg har været ude og tage 4 stiklinger af hver af de lavendler jeg købte hos Lavendelbo, desværre er den hvide Alba død, så de bliver af de 4 andre; Peter Pan, Gros Bleu, Fragrant Memories og Silver Edge (se her), og jeg har prøvet at tage af en broget og en almindelig timian, samt en mørk lavendel fra haven.
Jeg har taget alle med hælstiklinger som sidste gang (se her hvordan) og sat dem i stuevinduet mød øst, som måske er lidt køligt men der er fint med lys.

En nysgerrrig høne og vinterstiklinger

Stiklinger af flettepil, solbær og vin
Lige nu er også tiden til at klippe flette pil, hvis man er så heldig, og de 10 stiklinger jeg har fået af en pilefletter i Bagsværd (blogindlæg), har sat 1-3 skud, som jeg har stukket nogle i jorden og nogle i potter.
Jeg har tidligere lavet en liste af nogle stiklinger man kan med fordel tage nu: se her.
Udover flettepilen har jeg også taget stiklinger af nogle solbærplanter jeg har fået af min far, samt en frilandsvin der hedder Ortega.
Jeg havde faktisk 6 frilandsdruer (se blogindlæg), men desværre var det kun den grønne Ortega der overlevede. I princippet skal man helst holde sig til podede vinplanter, især i større skala, men jeg har valgt at lave nogle få stiklinger for at se hvordan de arter sig.

Pilestiklinger af flettepil
Friske krydderurter i januar

0 Replies to “Vinterstiklinger og krydderurter”

  1. HAHA! Have-sexet, den har jeg ikke hørt før!
    Sådan er det at være en fattigrøv der ikke kan begrænse sig.
    Jeg synes der er noget magisk over at stikke en pind i jorden som lever videre, danner rødder og vækst. Så simpelt som det kan være.

    God weekend!

    Didde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.