Rødvinsbraiseret kalvenakke

I anledning af min kære kones fødselsdag, var der bestilt braiserede svinekæber til aftensmad – tilberedt af herren i huset. Skæbnen ville dog at slagteren havde udsolgt af svinekæber, og så måtte der improviseres. På slagterens anbefaling røg der et stykke kalvenakkefilet i posen i stedet. Efter lidt inspirationssøgning på det store net, tog jeg et gennemsnit af to-tre opskrifter baseret på sund fornuft kombineret med tilgængelige ingredienser.

Rødvinsbraiseret kalvenakke
Rødvinsbraiseret kalvenakke med kartoffelmos
500 g nakkefilet af okse eller kalv
1 stort løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
125 g champignon
1 stor slat rødvin
1 lidt større slat vand
1 skvæt mælk
Lidt smør
Salt og peber
Kartofler
Smør
Mælk
Salt og peber
 Kalvenakke  
Jeg skar kødet i store tern, men det kunne nok også bruges i skiver. Varm smørret op og brun kødstykkerne godt af i ca. 5 minutter. Hæld væden ved. Hak nu løg, hvidløg samt gulerødder groft og tilsæt dem til retten sammen med salt og peber. Lad det stå og simre ved svag varme i ca. 2 timer. Tag kød fra, og hæld resten gennem en si over i en mindre gryde og kom kød samt champignon i. Lad det simre i den tid det tager kartoflerne til mosen at komme i kog og koge færdig. 
Når kartoflerne er lige ved at være der, kan man jævne og smage til. Herefter moses kartoflerne der forkæles med smør, mælk, salt og peber i passende mængder. 
Bon appetit!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.