Chilipasta med tomatbase

Her i vinterkulden havde jeg efterladt 2 Aji’er ude i vores uopvarmede udestue. De var ikke blevet særlig store da det var impuls-såning og jeg egentlig havde besluttet ikke at så noget selv sidste år.
Der hang 10-15 chilifrugter på dem tilsammen, som var halvtørre. Jeg ville lade dem hænge i håb om at de modnede helt og tørrede på planten, og til sidst glemte jeg dem faktisk, så nu havde jeg en håndfuld semi-dried chilier.
Jeg har kigget lidt på forskellige chilipastaer og besluttede mig for en med tomatpuré, som min første chilipasta. Selvom jeg har dyrket chilier siden jeg var 18, har jeg altid brugt dem friske eller tørrede.

Opskriften er inspireret af en anden chilidyrker jeg fandt vha. Googles smarte søgemulighed med blogs: Stodderen & Nørdens chili-indlæg

Chilipasta med tomatbase
x antal chilier med kendt styrke, her: Ca. 10 Aji’er (mener det var Lemon)
5 fed hvidløg
1 ds tomatpasta (140 g)
1 spsk brun farin
Ca. ½ dl olivenolie

1 tsk salt

Hvidløg og chili hakkes fint og steges meget let gyldent i rigelig olie til.
Resten tilsættes, der skal tilsættes olie til man opnår den konsistens man vil have. Det hele varmes godt op og opbevaringsglas skoldes med kogende vand.
Her var nok til et glas fra en gang Castello hvidløgsflødeost + 2-3 tsk til at smage med det samme 🙂
Allerede efter 3 dage har jeg tømt halvdelen af glasset, det er rigtig gode sager 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.