Podning med elastik

Efter jeg skrev indlægget med at jeg havde bestilt æblegrundstammer, gik jeg ud og kiggede til de 5 æbletræer jeg havde podet og sat i jorden udenfor. 4 klarede den, men den ene Dronning Louise er stået af, men grundstammen lever stadig.


Og nu blev jeg bekræftet i hvorfor jeg hælder mere til at bruge podetape end elastik og podevoks. Når man bruger elastikker til at holde de 2 kviste sammen, skal man huske at skære/klippe elastikken op når det er vokset sammen, så træet ikke bliver kvalt når det begynder at vokse sig tykkere.
Det havde jeg selvfølgelig glemt alt om, så elastikkerne sad der stadig (havde kun gjort det på 2 stk). Aldrig mere elastikker til mig, jeg er simpelthen for glemsom til det.
Jeg har nu fjernet elastikkerne og kan se at barken er lidt krøllet, så jeg har været for sent ude, men heldigvis ikke så sent at træerne er døde af det.


Det er virkelig fascinerende. Det at man kan sætte 2 grene sammen med podetape eller elastik og efter relativ kort tid, kan fjerne det og så er de vokset sammen som et helende sår.
Tænk hvis det var så nemt at få en ny finger eller et nyt ben…

Podning med elastik og podevoks

Barken er tydeligt mærket af elastikken