Nem havregrød

Nu har jeg fundet frem til en havregrød jeg kan leve med og faktisk ikke synes er så slem endda.
De fleste opskrifter skriver at det skal laves i en gryde eller i mikroovn, men jeg har ikke nogen mikroovn og jeg synes der bliver for meget opvask ud af et det med en gryde, når det kun er en portion.

Havregrød med kanelsukker

En dag købte jeg en mix-grød i Irma med blåbær som smagte som at stikke tungen ud af vinduet, men det smarte ved den var, at grynene var så fine at man bare skulle hælde kogende vand på og vente 5 min, så var den klar!
Jeg prøvede samme metode med de øko grovvalsede fra Netto, og det blev super godt, fordi det ikke bliver kogt helt til mos. Og hvis man ikke rør for meget rundt i det, bliver det heller ikke klistret.
Det tager lidt tid at finde den helt rigtige mængde kogende vand, men jeg har efterhånden fået en fornemmelse af hvordan det hele skal skvulpe, når jeg rokker skålen fra side til side, mens jeg hælder vandet fra kedelen.

0 Replies to “Nem havregrød”

  1. Hej Didde, jeg har længe lavet noget af det samme, jeg har bare været doven på en anden måde 😉 Om aftenen har jeg sat rosiner, vand og gryn ind i køleskabet i hustes mindste og pæneste gryde. Og så om morgenen har det lige fået et opkog og er blevet serveret i gryden.
    Jeg blander dog både hvede- spelt- byg- og rugflager i, da jeg ikke er superglad for smagen af havregrød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.