Løvstikke på vej op

Løvstikken, eller maggi-urten, er en fantastisk staude og krydderurt, stor og kraftig og der skal nærmest ingenting til, så smager det hele af selleri. Jeg fandt ud af dens eksistens i haven for 2 år siden (se blogindlæg) og er blevet rigtig glad for den.

Om halvanden måned er den højere en skraldestativet

Vi har 3 stk, så vi kommer aldrig til at mangle, men jeg i år vil jeg prøve at huske at fryse lidt ned, for jeg har godt nok savnet den her i suppetiden. Jeg har virkelig svært ved at få brugt en hel selleri, da de er så store dem man køber i butikkerne og jeg har ikke fået dyrket nogle selv. Men løvstikken giver lige det der pift der skal til for at få det til at smage lidt mere hyggeligt, hvis man altså ikke overdosere.
Og i weekenden kom de første blade og den lille grønne dusk, kom i 3 liter bolognese og det var næsten for meget. Det er en helt utrolig smagsgiver.

0 Replies to “Løvstikke på vej op”

  1. Uhm! Løvstikke er bare godt. Også i pesto til kartofler & grønt. Vi har kun en enkelt plante og skal have delt den/købt en ekstra.

  2. den mangler jeg blandt mine krydderurter, men jeg havde den for et par år siden men måtte desværre fjerne den pga. sene/kvikgræs havde flettet sig helt ind i den, ellers er det en dejlig plante, men min kone brugte den desværre ikke meget 😉

  3. Nej hvor er din bare stor (indsæt misundelig smiley her). Du skulle prøve at lave krudderurtesalt, det er ret let og anvendeligt i stedet for bouillon i suppetiden. Frosne løvstikkeblade er også godt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.