Kaninunger – 3 uger

Store klovnefødder på en lille kaninunge

Så er der billeder fra da kaninungerne var 3 uger gamle (6 april 2012).
Det var den første dag de selv valgte at hoppe ud af reden, mens vi kunne se dem og i løbet af samme uge så vi dem så småt gnave lidt i noget græs.
Så timingen er ret god, for der er masser af græs nu og træerne suger saft op, så de kan få friske grene med nye skud.
Det er både godt for dem at få frisk grønt og vores pengepung, da de så ikke spiser så meget foder.
Når det går hedt for sig når de er vokset sig store, kan jeg samle 2 store murspande fyldt med ukrudt og højt græs om dagen til alle kaninerne og de kan stadig spise mere, men som det er nu (4 uger gamle) spiser de 1/2 picnic-pilekurv.

Lille kanin pelsklump på 3 uger 
Endnu en lille kaninunge på 3 uger

0 Replies to “Kaninunger – 3 uger”

 1. Hej Didde

  Dejlige unger I har fået. Jeg fik selv 9 belgiske kæmper unger for nogle måneder siden og kan slet ikke følge med i plukning af græs og mælkebøtter. Heldigvis har jeg nogle børn som kan hjælpe til….smiler….
  Har I overvejet at få duer? Jeg har selv 3 par som flittigt forsyner mig med unger. De lægger 2 æg og passer dem selv. Når ungerne så er ved at være flyveklare så bliver de slagtet. Nemmere kan det næsten ikke være. Det er de dyr jeg har mindst arbejde med og som giver det lækreste kød.
  Fortsat go søndag til jer

  Mvh Tina

 2. Hej Didde, det er spændende at følge med i hele forløbet.

  Vi overtager hus på landet til maj, og planen er hjemmeproduktion med høns og kødkaniner.

  …Eneste problem er 3 nok stks. børn i 10-11 års alderen. Her skal vist opdeles skarpt i kæl- og kødkanin fra starten 😉

 3. Tina: Duer!? Nej, de tanker har jeg vidst alligevel ikke været ude i 🙂 Min far er jæger og jeg mindes at der er meget lidt kød på, men det kan være skovduer er mindre måske.
  Da jeg var mindre, dagdrømmede jeg lidt om at have brevduer, men det kan man måske kombinere en dag.

  Jeanette: Jeg håber sådan for jer, at det lykkes næste gang, det er så trist at finde kolde efterladte unger.

  Naja: Det lyder spændende! Min oplevelse med børn og slagtekaniner er at de er meget bedre til det end forældrene, men det går som regel ned af bakke for børnene når de ser deres mors ansigtsudtryk 🙂
  Uden at skulle spille pædagog, vil jeg mene at hvis forældrene er ok med det bliver børnene det også, hvis man indrager dem i pasningen og madlavningen af kaninerne. Men det er meget tydeligt at de hurtigt bliver påvirket af de pyldrende mødre.
  Jeg forestiller mig faktisk at det er sværre at forklare dem hvorfor man spiser den sorte kanin og ikke den brune, fordi de er jo begge kaniner, så hvorfor skal den ene behandles anderledes end den anden.
  Jeg håber du vil fortælle om det når i når så langt!

  Vivi: Tak, manden er ret ferm med et kamera 🙂

  Hilsen Didde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.