Ingefær og basilikum i god vækst

Så er Kha Chai’en kommet mere op af jorden og ligner en fin grøn stueplante. Den almindelig ingefær er også på vej op, men har ikke vist sine blade endnu, men den er 20 cm høj.
Begge typer ingefær er sat i udestuen hvor de ikke får så meget som et strejf af direkte sollys, da de helst skulle stå et meget lyst sted med høj fugtighed.

Kha chai ingefær efter halvanden måned

De første basilikum jeg såede i april er efterhånden blevet store og fyldige, selvom der kun er 2-3 planter i hver potte. Jeg kan se at den gerne vil sætte blomsterstande på den tidligste jeg har sået og det er fint nok, så kan jeg høste frø til næste år.
Jeg har knibet den ved alle nye skud, så der dannede sig 2 nye skud og derved busker den meget hurtigt, så man ikke kan se at de er to planter. Den største er også begyndt at skyde lidt fra de nederste punkter, så jeg tror de bliver meget buskede sidst på sæsonen.
Jeg regner med at høste bladene på hele planten når frøene er modnet, da frøsætningen godt kan hive det meste kraft ud af en plante.

Store basilikum sået i april

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.