Lavendelkrans

Så er det atter blevet tid til at høste lavendler, og hvis man ville høste dem før de sprang ud er man ved at være sent ude med L. Augustifolia.
Det gør ikke så meget for mig om de har åbnet sig, men duften skulle være mest intens lige inden.
I år har jeg valgt at ofre en del af blomstrene på en krans til badeværelset.Desværre er et par af mine gamle lavendler samt de nye fra Lavendelbo døde her i vinters, så jeg har ikke så mange at gøre godt med, men jeg har plukke halvdelen af det jeg har af augustifolia til denne krans, som forhåbenligt holder sig smuk og dufter til næste sæson.


Håndbunden lavendelkrans
Jeg brugte en halmkrans bundet med natursnor, så den kan ryge på kompostbunken når jeg bliver træt af den, og man kan jo godt nulre blomsterne af inden til duftposer. 
Lavendler klippes i samme længde, ikke for lange.
Der vikles en hampesnor rundt om kransen og bindes en knude og så lægges der lidt  blomster på og vikles rundt. Jeg har en tendens til at lægge dem for tæt, fordi jeg er bange for man kan se underlaget, men så bliver den meget tyk og der går rigtig mange blomster til det. Det er også flot at have en lidt tyndere krans, især når de er små. Man kan altid skubbe lidt til blomsterne bagefter den er bundet, hvis der er en smutter.

Hampesnor, halmkrans, lavendler og saks 
Snoren holdes hele tiden med venstre hånd mens højre lægger flere blomster på
Man bliver helt kulret af lavendelduften når man binder en krans

4 Replies to “Lavendelkrans”

  1. Ja det kræver en god portion lavendler, jeg har heller ikke flere til at lave noget andet.
    For jeg synes også jeg ville efterlade lidt til bierne og sommerfuglene 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.