Gylden dyppe-chilisauce

Der er så småt ved at komme fart i modningen af de forskellige chilier i udestuen og en af dem er en smuk solgul Habanero Naranja Picante der smager helt vildt godt af sådan en unik frugtsmag.
Jeg har ledt efter en gul chilisauce som ikke ender ud i en blendet frugsalat med chili, men det har været lidt svært, da de hurtig bliver meget tropiske, hvilket ikke er dårligt, men jeg ville bare gerne prøve noget andet.

Gul chilisauce til en god grillpølse eller burger

Så denne opskrift er lavet ud fra en masse forskellige opskrifter, hvor jeg ikke havde alle ingredienserne til rådighed, men resultatet er jeg fint tilfreds med.
En gylden chilisauce med en styrke som ikke er overdøvende men heller ikke svagelig, som smager af frugt uden at være dessertagtig.
Det er planen den skal bruges ligesom ketchup og sennep til en grillet pølse, i en burger eller hvad man nu bruger dyppelse til 🙂

Gylden dyppe-habanerosauce
1½ Habanero Naranja Picante el. anden gul habanero
2 gulerødder
1 nektarin/fersken (skoldet og flået)
5 fed hvidløg
salt og peber
vand

Det hele hakkes. Hvidløg og gulerødder kommes i en gryde med lidt olivenolie og det steger svagt i nogle minutter.
Resten kommes i og steger svagt til det er nogenlunde mørt (ca. 5 minutter). Der fyldes vand næsten til kanten af massen og det bringes i blidt kog. Når det har boblet lidt drøner man en stavblender igennem det og bringer det i kog igen.
Det hældes på skoldede glas og sættes på køl. 
Da det ikke indeholder noget surt, salt eller sødt i en grad så det konservere, skal man bruge det indenfor nogle uger og holde det i køleskabet.

Chilisauce i burger


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.