Italian Meringue ButterCream (IMBC)

Her er opskriften på den smørcreme jeg altid bruger når jeg smører kager op.
Der er næsten det samme i som en gammeldaws smørcreme, men pga. den måde man laver den på, bliver den lækker blød og cremet og smager ikke af tandsmør, hvilket mange ikke bryder sig om.
Den virker måske lidt krævende at lave, men resultatet er godt og den kan sagtens fryses. Den skal bare piskes op når den er tøet, så bliver den cremet og nem at arbejde med igen.

IMBC smørcreme
90 g/mL vand
225 g sukker til sirup
90 g sukker til æggehviderne
6 æggehvider, past. eller nylagte
500 g smør, stuetemperatur
1 spsk vaniljesukker

Vand og sukker til sirup kommes i en gryde og bringes i kog. Der må ikke røres i det, da det så kan krystallisere. Det koger til det er 121C, det tager ca. 5-10 minutter.
Æggehviderne piskes stive imens og sukkeret tilsættes og piskes ind.
Det skal helst passe med at sukker og æg er klar på samme tid, æggehvider kan hurtigt piskes op igen, men sukkeret er lidt sværre at styre, så det er bedre at have æggene klar første gang.

Nu tilsættes den brandvarme sirup til æggehviderne mens der piskes godt, men strålen må helst ikke ramme piskerisene, og man kan godt holde pause med siruppen så man kan få det pisket godt ind i massen.
Når al siruppen er tilsat skal massen køle helt ned mens der piskes, hvilket tager 100 år, så jeg plejer at piske på max og tage en pause på 2-3 minutter, piske igen på max, 2-3 minutters pause og sådan fortsætter jeg til det er kølet nok til ikke at kunne smelte smørret.

Når massen har fået den rette temperatur tilsættes smørret lidt efter lidt i tern og piskes godt ind.
I starten bliver det en meget blød masse men til sidst bliver det fast. Man kan godt risikere at det skiller til sidst, men så skal man bare piske til det bliver cremet igen, det er helt normalt.
Hvis den ikke samler sig kan man komme den på køl i lidt tid og piske igen, så skulle den være der.
NB! Den bliver meget fast når den er smurt på kagen og kommer på køl.
Denne opskrift burde være nok til 2 x 26 cm runde kager.

Sådan ser den ud når den er færdigpisket

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.