De første tomater og agurker

Så har jeg høstet de 2 første skoleagurker af Beit Alpha og en enkel tomat af Gemini d. 27/8.

Smagen kan på ingen måde sammenlignes med købte grøntsager

Tomater
Tomaterne gik endnu en gang i vasken for mig i år, så jeg måtte ty til 2 Nettoplanter af F1-hybriden ‘Gemini’, som blev udsat midt i maj (se her).
Men jeg har ikke knækket den bøftomat af sorten Conni fra Frøsamlerne selvom den så ud til at stå af, og nu har den faktisk sat en frugt, så nu hepper jeg lidt på den, for det ville være superfedt at kunne høste min allerførste bøftomat i år.

Jeg tog en stikling af Tumbling Tom Red, som er en ampel cherrytomat, fra en plante jeg havde givet min svigerfar, for at se om det kunne lykkes, og det gjorde det!
Den er nu vokset til, men skal først til at blomstre nu, så jeg ved ikke om den når at blomstre eller sætte frugt, men jeg vil prøve at tage den indenfor i håb om at få et par enkelte frugter, om ikke andet til at tage frø af.

Efter en snak med nogle andre tomatdyrkere fandt jeg ud af at det heller ikke er så lang tid siden at de gik i gang med at høste. Men de har dog en noget mere imponerende høst end mig.
Agurker
De 3 agurkeplanter blev først sået i slutningen af maj, da jeg ikke fik købt frø før. Jeg ledte efter en skoleagurk, hvor jeg kunne indsamle frø, så jeg ikke var tvunget til at købe frø igen, samt man kan dele lidt ud til venner og bekendte. Men dem fandt jeg først sent hos Barney.dk.
Jeg var i tvivl om jeg ville nå at se agurker, men jeg har da spist 2 af dem nu 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.