Første æblehøst

Guldborg er jo vores første æblesort der modner og de andre år har det været noget tidligere, men i år er det først nu at der kan storhøstes. Det hele virker lidt senere hos os i år, så jeg har gået spændt og ventet på de første falder ned.

Skønne aromatiske Guldborg æbler

Da jeg gerne ville beskære det lidt mere end det jeg gjorde i vinters, valgte jeg at beskære det nu, så man samtidig kan høste æblerne, det virkede ok, men de fleste æbler røg ned da jeg trak grenene igennem træerne.
Nu er det bare med at få dem brugt, for de holder ikke mere end et par uger.

Vores Guldborg æbletræ
2-i-1 = Beskæring og høst af æbler

I vinters beskar vi Belle de Boskoop træet meget hårdt, da det kun har båret 5-6 æbler hvert år siden vi købte huset, så jeg besluttede mig for at lave en hård beskæring, for at tvinge det i frugt.
Det har i den grad hjulpet, det bærer helt vildt i år og det ser ud til at blive nogle meget store æbler. Det vil muligvis resultere i vekselbæring, så det ikke bærer næste år, men skidt med det.

Store Belle de Boskoop – endelig!

0 Replies to “Første æblehøst”

  1. Vi har et stor Ingrid Marie æbletræ – som smager helt fantastisk – jeg klatrede også rundt på mit i det tidlige forår – det tog mig en uge fra jeg kom hjem til det blev mørkt – og det bærer også helt vidunderligt i år. Jeg har også været god til at tage alle "mumierne" og hønsene har nok også hjulpet en del.

  2. Så nyder man dem endnu mere Jeanette! 🙂
    Jeg er også super glad for at mumierne og de alt for stødte kan gå til dyrene, det er dejligt tilfredsstillende at de ikke bare går i jorden!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.